Alanud nädalal toimuvad üle Eesti mõttetalgud

Sel nädalal peetakse üle Eesti mõttetalgud, kus iga maakonna helgemad pead arutavad Eesti visiooni aastaks 2018.

Eesti kasvuvisioon 2018 koondab mitut üksteisega seotud teemat – majanduspoliitika, haridus, avatus talentidele ja sisseränne, sotsiaalsüsteem, ühiskond ja väärtused, välispoliitika, riigivalitsemine jne. Visioonis kujundatakse ühisosa, mis annab vajaliku tõuke erinevate valdkondade arenguks.

Visiooni mõttetalgute läbiviimisel on koostööpartneriteks Arengufond, Teeme Ära – Minu Eesti meeskond, kohapealsed eestvedajad, organisatsioonid ja omavalitsusüksused. Erinevalt 2009. aasta mõttetalgutest on osalejate arv mõttetalgutest piiratud, kuid vabalt omas ringis kaasa mõtlema on oodatud kõik. Selleks võta ühendust korraldusmeeskonnaga aadressil kasvuvisioon@minueesti.ee, et saada täpsemad juhised ja kokkuvõtte vorm.

2018. aasta on märgiline – Eesti Vabariik saab 100 aastaseks, oleme Euroopa Liidu eesistuja riik. Eesti arenguks ei piisa seniste asjade natuke paremini tegemisest. Kasvuvisioon 2018 on terviklik pilt Eesti majanduse ja ühiskonna tulevikust ning ettepanekud, kuidas sihini jõuda. Sihiks on maailmas edukas, koduselt armas Eesti. Kui uue sihi paika saame, on kaheksa aastat muutuste algatamiseks, et juba ka esimesi vilju maitsta.

Eesti tuleviku peale mõtlemine ei ole mitte üksiku asutuse või inimese ülesanne – selleks peame kasutama meie kõigi ajupotentsiaali ja energiat. Arengufondi eestvedamisel on poole aasta jooksul erinevatel aruteludel kaasa löönud üle kolmesaja inimese.

27. novembril 2010 toimub koostöös Teeme Ära – Minu Eestiga visioonipäev igas maakonnas.  Ettevõtmine on üks osa kasvuvisiooni laiemast arutelust ja annab sisendi detsembri alguses toimuvale Eesti tuleviku foorumile. Peale seda kogunevad ärksad noored 6. detsembril Visioonifoorumile Swissôtelis, et tutvuda Kasvuvisiooni raames seni ekspertide ja otsustajate ringis tehtuga ning mõelda, mida ja kuidas edasi minna ja milline roll on selles noortel. Aasta lõpp on aeg visioonitöö kokkuvõtmiseks. 7. detsembril toimub Eesti tuleviku foorum, et tutvustada tänastele ja homsetele otsustajatele võtmevalikuid ning keskenduda mõjukaimate tegevussammude leidmisele, mis soovitud muutusteni viiksid.

Allikas: minueesti.ee

One thought on “Alanud nädalal toimuvad üle Eesti mõttetalgud”

  1. Teeme ära oli hea! Oleks visioonidest ka kasu! Mis sai inimene kasu mõttetalgutest?
    ja kas ei saagi esialgu keegi kommenteerida kui ei taha sisestada meiliaadressi?

Kommenteerimine on suletud.