PÄRNU UUE LINNATÄNAVA KAUDU PÄÄSEB OTSETEED TULEVASE REISIJAAMA JUURDE

Fotogalerii

Pärnu reisiterminali juurdepääsutee esimene etapp Lao tänav T2 kinnistul.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pärnu reisiterminali juurdepääsutee esimese etapi ehitamine saab tähtaegselt neil päevil lõpetatud.

Peatselt algava Rail Balticu Pärnu terminali ehitamise üheks eelduseks on esmalt tänava rajamine, mis ühendab tulevast ehitustandrit Papiniidu silla alt läbiminekul Pae tänavaga. Tänava ehituse tellijaks oli Rail Baltic Estonia AS ja ehitajaks vähempakkumuse teinud TREF Nord AS, kes alustas Lao tänav T2 kinnistul läbimurdega uuele sõiduteele tänavu aprillis.

Tegemist on üsna tavapärase valgustatud linnatänavaga, millel sõidutee laiust seitse meetrit. Selle ühel äärel kulgeb kergliiklustee. Tee kaunistamiseks on istutatud madalad põõsaistikud.

lähiümbrus võtab enda alla umbes kuue hektari suuruse maa-ala

Käesoleva aasta mai lõpus väljastas Pärnu linnavalitsus ehitusloa Rail Balticu Pärnu rahvusvahelise reisiterminalile, seda ümbritsevatele välialadele, tehnovõrkudele, juurdepääsuteele, parklatele 150 sõiduautole ja haljastusele. Terminali lähiümbrus võtab enda alla umbes kuue hektari suuruse maa-ala.

Rail Baltic Estonia juhatuse esimehe Anvar Salometsa teatel peaks terminali ja selle juurde kuuluva taristu ehitusmaksumus ulatuma hinnanguliselt kuni 45 miljoni euroni ja ehitusloa väljastamine lubab tuleval aastal ehitushanke välja kuulutada.

Raudtee ja ooteplatvormide kohale ning galeriidega ühendatud terminalihoonesse on kavandatud 90 istekohaga ootesaal, kohvik, infopunktid ja teised teenindamiseks olulised ruumid. Kogu kompleksi arhitektuurivõistluse võitis ideekavand Water Strider, mille autoriteks on Arhitektuuribüroo Pluss OÜ-st Indrek Allmann, Jaan Jagomägi, Gunnar Kurusk, Tanno Tammesson ja Holden Vides. Ka projekteerimistööd teostas Arhitektuuribüroo Pluss OÜ.

Reisiterminal asub Papiniidu linnaosas Pärnu jõe ja Via Baltica vahelisel alal, mis jääb kesklinnast umbes nelja kilomeetri kaugusele.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

RAIL BALTICU KESKKONNAMÕJUDE HINDAMISE UUENDUSTE JA TÄPSUSTUSTEGA LÕUNA-PÄRNUMAAL

RAIL BALTICU RAUDTEEL AVATI KOMMERTSLIIKLUSEKS KAUNASE ÜHENDVEOTERMINAL

ALGAVAD RAIL BALTICU RAUDTEEJAAMA EHITUSTÖÖD RIIA RAHVUSVAHELISES LENNUJAAMAS

RAIL BALTICU PÕHILIINI EHITAMISEKS KUULUTATI VÄLJA ESIMENE KONSOLIDEERITUD MATERJALIHANGE

RAIL BALTIC ALUSTAB RAUDTEE ENERGIAVARUSTUSE JA KONTAKTVÕRGU ARENDAMIST

ESIALGNE ÜLEVAADE VIRTUAALSEST IDEERONGIST RAIL BALTICU TRASSIL

RAIL BALTICU TOOTSI-PÄRNU LÕIGU EELPROJEKTI EDASIARENDUS

RAIL BALTICU PÄRNU TERMINALIST UUS VÄRAV EESTISSE

ALUSTATI PÄRNUSSE RAJATAVA RAUDTEESILLA PROJEKTEERIMISEKS VAJALIKE EELUURINGUTEGA

Share via
Copy link
Powered by Social Snap