JUHAN PÄÄSTAB EESTI HÄBIST!

Juhan Änilane Viljandi suurjooksul. Foto: Heino Laiapea

„Balti keti teatejooksul kannab Eesti lipu Toompeale Juhan Änilane,” teatab Heino Laiapea oma sotsiaalmeedia tänases postituses. „Üks eestlane jookseb Balti keti teatejooksul viimased 10 kilomeetrit.”

72-aastane Viljandi valla jooksuveteran Juhan Änilane, kes lisaks jooksmisele harrastab ka suusatamist, uisutamist ja tantsimist, otsustas võtta telefonitsi ühendust teatejooksu korraldava Leedu amatöörjooksjate liidu presidendi Vidmantas Dobrovolskasega ja registreeris enda jooksu viimasele etapile, mis algab Tallinna linna piirilt.

Võimalus on ka üks kilomeeter enne Toompead ühineda

“Vidmantas rääkis soravat vene keelt ja ütles, et kui jaksan joosta 10 km tempoga 6-7 minutit kilomeetri kohta, olen oodatud jooksuga liituma,” lausus Juhan Änilane. “Võimalus on ka üks kilomeeter enne Toompead ühineda, kuid mina jooksen ikka pikema maa.”

Laiapea selgituse järgi loobusid kolme maakonna spordiliidud Balti keti teatejooksul osalemise organiseerimisest põhjendusega, et ei saanud infot otse jooksu korraldajalt. Seetõttu ei avalikustanud spordiliidud mujalt saadud infot ning jooksuhuvilistel puudub teave. Kuid Juhani näitel ilmneb, et tõsistel huvilistel on võimalus jooksuga liikuda veel nüüdki, kui võtta kohe ühendust korraldajaga: Vidmantas Dobrovolskas +370 686 22292; vidmantas@lbma.lt

Teatejooks jõuab 20. augusti hommikul kell 6.15 Eesti piirile, Pärnusse kell 11 ja lõpeb kell 18 Tallinnas Toompea platsil.

32. Balti keti teatejooks Vilnius-Riia-Tallinn toimub alates 18. kuni 20. augustini. Eestlased on sellel osalenud vaid mõnel üksikul korral. Eelmisel aastal tervitas jooksjaid Toompea platsil Riigikogu esimees Jüri Ratas, Riigikogu kantselei organiseeris ühispildistamise ja portaal Külauudised avaldas sellest ülevaate.

Juhan Änilane. Foto: Heino Laiapea

„See, et kolme maakonna spordiliidud eiravad infot, on paras jama. Aga Juhan päästab Eesti häbist,” räägib Laiapea, Balti keti teatejooksu innukas toetaja, kes on korra ka ise jooksjatega ühinenud.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

BALTI KETI TÄHISTAMINE TEATEJOOKSUGA JÄTAB SPORDILIIDUD, OMAVALITSUSED JA RIIGIKOGU KÜLMAKS

AJAKIRJANIK HEINO LAIAPEA TEEB ÜLESKUTSE BALTI KETI TEATEJOOKSUL OSALEMISEKS

BALTI KETI TEATEJOOKSUS EESTLASED EI OSALENUD