AJAKIRJANIK HEINO LAIAPEA TEEB ÜLESKUTSE BALTI KETI TEATEJOOKSUL OSALEMISEKS

Riigikogu eisimees Jüri Ratas tervitab üht staažikamat Leedu jooksjat.
Foto: Albert Truuväärt / ajaleht Pealinn

Heino Laiapea, foto erakogust

Heino Laiapea tervitab spordijuhte, jooksjaid ja teisi meie vabaduse ajalugu hindavaid inimesi pöördumisega, millega soovitab eestlastel tänavu osaleda Balti keti teatejooksul. Poolteist tosinat avaliku elu tegelast, asutust ja organisatsiooni said kirja teavitusega, et sel aastal korraldab 18-20. augustil Leedu Amatöörjooksjate Liit 32. Balti keti teatejooksu Vilnius-Riia-Tallinn.

Balti Keti teatejooksu algatas 1990. aastal tollane Leedu Amatöörjooksjate Liidu president Romas Bernotas, kes oli võistkonna juht 2008. aastani. 2009. aastast on jooksu peakorraldaja Vidmantas Dobrovolskas.

Staažikamad jooksjad on osalenud jooksul üle paarikümne korra, kuid igal aastal kohtab ka uustulnukaid. Mullu kaheksa jooksjat Vilniuse spordikoolist. Võistkonda pääsemiseks on isegi järjekord. Laiapea tutvus Leedu jooksjatega 2009. aastal kohtumisel Pärnumaa ja Raplamaa piiril, et joosta ühiselt mõned kilomeetrid. Eestlased on sellel jooksul seni osalenud vaid mõnel üksikul korral. Üheks põhjuseks pidavat olema rahapuudus.

Mullu tervitas jooksjaid Toompeal esmakordselt Riigikogu esimees Jüri Ratas, kes soovitas jooksuklubi Hermes esindajal Jaan Vehlmannil saata koos EMSL Jõudiga kiri Riigikogule toetuse saamiseks. Laiapea sõnul Vehlmann seda ei teinud põhjendusega, et Vilniusest Tallinna jooksmine polevat eesti jooksjatele jõukohane.

Seepärast võtke nüüd juba ise ühendust jooksu korraldajaga


Laiapea peab võimalikuks, et Eesti jooksusõbrad saaksid tänavu joosta vähemalt Läti piirist Tallinna ehk 200 km. Teekond läbib Pärnu, Rapla ja Harju maakonda.

Teatejooksjad Toompeal. Foto: Erik Peinar / Riigikogu


Vidmantas Dobrovolskas on öelnud, et igal aastal saadetakse Eesti saatkonda osalemise kutse, mis polevat võimalike huvilisteni jõudnud. „Suhtlesin mullu jooksjate ja orienteerujatega, nemad polnud sellisest jooksust kuulnudki,” kinnitas Laiapea Dobrovolskase poolt öeldut. Samas Leedus ja Lätis tervitavad jooksjaid omavalitsuste juhid, jagavad meeneid, toitu ja jooki.

„Seepärast võtke nüüd juba ise ühendust jooksu korraldajaga, et teatada oma osalemisest,” soovitab Dobrovolskas, kelle kontaktandmed on avalikult kättesaadavad: +370 686 22292; vidmantas@lbma.lt

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

BALTI KETI TEATEJOOKSUS EESTLASED EI OSALENUD