TALLINNA TRAMMILIIKLUSE 135. SÜNNIPÄEVAL SÕIDAB AJALOOTRAMM

Pildil fotod vaatega Musumäelt Viru väljaku suunas. Eesti Ajaloomuuseum, umbes aastail 1930–1940. AM N 6029, ja Peeter Talvar 2022, kollaaž Rein Seppius.

Tallinna trammiliikluse 135. sünnipäeva puhul viib Tallinna Linnamuuseumi Ajalootramm 26. augustil linlasi ja külastajaid tasuta trammisõitudele. Trammiaknast nähtavat täiendab giidi jutustus pealinna ajaloost.

Tallinna Linnamuuseum ja Tallinna Linnatranspordi AS tähistavad üheskoos trammiliikluse 135. sünnipäeva ja sel puhul sõidab taas linnas Ajalootramm.


Ajalootrammi reis kulgeb vahepeatusteta Kopli peatusest kuni Lutheri kvartali lähedasse Vana-Lõuna peatusse ja tagasi. Tuur kestab umbes 1,5 tundi ja sobib täiskasvanutele ning kooliealistele lastele. Algusega kell 11, 13, 15 ja 17 saab tuuri kuulata nii eesti kui ka vene keeles. Trammis giidi selgituste kuulamiseks jagatakse sõitjatele kõrvaklapid, seepärast on reisijate arv ka piiratud. Giidituuril osalemiseks on vajalik eelregistreeritud tasuta pilet, mille saab broneerida muuseumi kodulehelalates 14. 08 kell 13.00.


Kuna reisijate arv on piiratud, siis palub muuseum pileti broneerinuil plaanide muutudes pilet kindlasti tagastada, et anda nii võimalus teistele soovijatele. Vastava info leiab kodulehelt.

Tramm on traditsioonidega, väärikas ja keskkonnasõbralik liiklusvahend, mille ajalugu Tallinnas ulatub 1888. aastasse. Just siis alustas tööd linna esimene hobutrammiliin marsruudil Vanaturu kael – Kadriorg. 26. augustil tähistab Tallinn trammiliikluse sünnipäeva: 135 aasta möödumist linna esimese hobutrammiliini avamisest marsruudil Vanaturu kael – Kadriorg.
Pärast trammituuri lõppemist on võimalus kuulata kontserti ja uudistada depood. Vaata, mida sel päeval pakub Tallinna Linnatransport.

Ajalootrammi info leiad muuseumi veebilehelt.

Trammituuridega toetab muuseum Tallinna Euroopa rohelise pealinna programmi ja kutsub linlasi kasutama ühistransporti. Trammituurid sündisid kevadel 2023 Tallinna päevaks Tallinna Linnamuuseumi, ASi Tallinna Linnatransport, Kultuuri- ja Spordiameti ning Tallinna linnavalitsuse koostöös.

Tallinna Linnamuuseum jätkab sügisel ka igakuiseid trammituure.

KU päevatoimetaja