OTEPÄÄ TÄHISTAB TAASISESEISVUMISPÄEVA KAHE KONTSERDIGA

Puka öölaulupidu 2022. Foto: Valju Aloel

20. augustil möödub 32 aastat Eesti taasiseseisvuse taastamisest. Otepää tähistab seda kahe armastatud rahvapeoga – 19. augustil toimuva Puka öölaulupeoga ja 20. augustil Otepää pargipeoga.

Puka kultuurimaja pargis toimuv Puka öölaulupidu viiakse läbi juba 16. korda. Tänavusel öölaulupeol on lisaks mitmesajale koorilauljale eeslauljaks suurepärane Uku Suviste koos ansambliga. Kuna käesoleval aastal tähistatakse Arne Oidi 95. sünniaastapäeva, siis tuleb esitusele valik armastatud helilooja loomingust. Sellest tulenevalt kannab seekordne pidu nime “Minu südames sa elad”. Esmakordselt öölaulupeo ajaloos on laval ka noorte- ja lastekoorid, sellega tehakse kummardus XIII noorte laulu- ja tantsupeole. Pärast laulupidu saab jalga keerutada ansambli Nööp saatel. Augustikuu õhtu lõpetab valgusemäng.

„Taasiseseisvumispäeva pidulik tähistamine on Otepää vallas üks pikaajalisemaid traditsioone, seda peavad oluliseks kõik vallakodanikud ja külalised. Puka öölaulupeo kõrval on Otepää pargipidu kujunenud välja ka üheks suuremaks rahvaürituseks,“ sõnas Otepää vallavanem Jaanus Barkala.

Puka öölaulupeost on välja kujunenud üks suurimaid Valgamaa ja isegi võib julgelt öelda Lõuna-Eesti suvesündmusi.

Järgmisel päeval, 20.augustil toimub Otepää kultuurimaja pargis lõikuskuu pargipidu koos ansambliga Lõõtsavägilased. Otepää pargipeod on viimastel aastatel kujunenud ilusaks traditsiooniks, kus tullakse kokku ning nauditakse suveöös head muusikat. Avatud on kultuurikohvik.

Mõlemad peod on tasuta.

Kontserdid korraldab Otepää Kultuurikeskused – Puka ja Otepää kultuurimajad, toetab Otepää vald. Puka öölaulupidu toetab KULKA Valgamaa ekspertgrupp, Valgamaa Rahvakunsti ja Käsitöö Keskselts, Bacula AS, Avitella OÜ.

KU päevatoimetaja