LIPU SELTSIGA RIIGI SÜNNIPÄEVAL SELJAMAA JUURES

Noortevolikogu noored toetavad Eesti lipu seltsi Sindi osakonna kogunemist lipurivistusega. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Täna keskpäeval kogunesid Eesti lipu seltsi Sindi osakonna liikmed Julius Friedrich Seljamaa monumendi juurde, et tähistada Eesti Vabariigi 103. aastapäeva tänutundes Sindi gümnaasiumi vilistlase vastu.

Mullu detsembris toimunud seltsi Sindi osakonna töökoosolekul loodeti, et iseseisvuspäeva tähistamise traditsioon jätkub koostöös Sindi gümnaasiumiga ka tänavu. Koroona tingimusi arvestavalt valmistuti veidi tagasihoidlikumale pidulikkusele, aga ei eeldatud, et valla seatud piirangud välistavad pea täielikult kooli kaasamise. Lipu seltsi peamise koostööpartneri ära langemisel pidi nüüdseks mõndagi teisiti tegema.

Algselt oli mõttes üksnes mõne inimese kohtumine monumendi juures lillekorvi ja läidetud küünlaga. Kuid üllatusena avaldas päevasündmusega liitumise soovi ka endine Sindi noortevolikogu tuumik, kes on asutamas Tori valla noortevolikogu – koosnedes põhiliselt Sindi gümnaasiumi vilistlastest. Nemad tulid kohale sinimustvalgete kandelippudega.

Kärt Saardi käes oli väga vana kuid hästi säilinud sõjaeelne sinimustvalge lipp, mida tervel nõukogude okupatsioonirežiimi ajal hoiti peidetult ühes väga eestimeelses Pärnu kodus ja pärast Eesti Vabariigi vene ikkest vabanemist enam pidevalt kasutusele ei võetud. Lipp pärineb kolmekümnendatest või isegi kahekümnendatest aastatest. Täpne valmistamise aeg on teadmata.

Sindi gümnaasiumi nimel asetas monumendi ette lillekorvi ka direktor Karel Alliku. Lipu seltsi Sindi osakonna nimel tõi sinimustvalgete lintidega kaunistatud lillekorvi seltsi ja Riigikogu kultuurikomisjoni liige Marko Šorin, samuti Sindi gümnaasiumi vilistlane. Kuid kõige esimesena tõi veidi aega enne lipu seltsi saabumist Sindi Naisliit oma lillekorvi.

Eesti Vabariigi 103. aastapäeval Eesti lipu seltsi Sindi osakond, noortevolikogu (kandelippudega) ja mõned ja mõned teised Julius Friedrich Seljamaa monumendi juures. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Tallinnast saatis sõnumi Eesti lipu seltsi juhatuse esimees Jüri Trei, kes tervitas kõiki Seljamaa juurde kogunenud inimesi. Ta ütles, et täna enne lõunat süüdati Tallinna kolmel kalmistul mitmete diplomaatide ja riigitegelaste kalmudel küünlad, ka Jaan Poskale Siselinna kalmistul ja Seljamaale Rahumäe kalmistul.

Urmas Saard

Samal teemal:

KOROONA OHUS ASENDAB SINDI GÜMNAASIUM ISESEISVUSPÄEVA AVALIKU TÄHISTAMISE VIDEOESITUSEGA

LAURI LUUR: KINDLASTI JUHTIGE TÄHELEPANU OMA VANEMATELE, ET SEDA VÕIKS TÄHISTADA

SINDI GÜMNAASIUM LÄKITAS OMA ÕPILASED KOOLIVAHEAJALE RIIGI SÜNNIPÄEVA TÄHISTAVA PARAADIGA

VIDEO: EESTI VABARIIGI 101. AASTAPÄEVA TÄHISTAMISEST SINDIS

Ain Keerup: head riigi sünnipäeva, aga eelkõige inimeseks olemist

Sindis tähistati Eesti Vabariigi 101. aastapäeva paljude kümnete lippude lehvides

Ain Keerup: usaldan julgesti sulle koos selle lipuga ka Eesti Vabariigi tuleviku

Üks tüdruk küsis: kas tead oma ema silmade värvust?

Merike Teppan-Kolk: märkame, mõistame ja innustame positiivselt üksteist

Eesti Vabariigi sajanda sünnipäeva tähistamise hommik Sindis

Maavanem tunnistas sintlastest nakatumist

Aarne Põlluäär: jätkugu Heatahte leping ka suures Tori vallas

Lipu selts Sindis ja Tori vallas

Mart Helme: Sindis ei olnud tavapärast prevalveerivat ametlikku ja nomenklatuurset joont

Sindis tähistatakse Eesti Vabariigi aastapäeva