Sindis tähistatakse Eesti Vabariigi aastapäeva

Sinimustvalge lipu heiskab Sindi linna raekoja tornimasti Mihhail Škljar. Foto Urmas Saard

Kolmapäeval, 22. veebruaril tähistatakse Sindis Eesti Vabariigi 94. aastapäeva. Sellel aastal toimub Sindi seltsimajas pidulik kontsert-aktus, kus traditsiooniliselt kuulutatakse välja Sindi linna aasta inimene 2011.

Sindi linnavolikogu valis aasta inimese tiitli vääriliseks linna spordielu kauaaegse eestvedaja Helle Arteli.  Aastainimese tiitlile esitas Helle Arteli Sindi naisliit. Sindi linnavolikogule esitatud taotluses märgiti, et Helle Artel on teinud tublit tööd Sindi spordiklubi Kalju pikaaegse juhi ja liikmena. Ta on olnud tegev paljude linna spordiürituste korraldajana ja eestvedajana. Samuti
oli Helle Artel algatajaks kepikõndimise ürituste organiseerimisel ja tema juhendamisel tegutseb ning käib iga nädal koos täiskasvanute võimlemisring.

Veel tunnustatakse Sindi linna läinud aastal enim välja paistnud sportlasi ja kultuuriinimesi. Teemakohaste sõnavõttudega astuvad üles Sindi linnajuhid. Pidulikul kontserdil esinevad Sindi laulukoor ja vokaalansambel Kalina ning kontsertkavaga “Mälestused” Koit Toome ja Jarmo Puusaag.

Reedel, 24. veebruari hommikul toimub kell 7.55 Eesti riigilipu pidulik heiskamine Sindi raekoja torni. Üritusel alapealkirjaga “Meil aia äärne tänavas” esinevad Sindi gümnaasiumi õpilased. Pidulikule lipuheiskamisüritusele järgneb õpilaste suundumine Sindi linna erinevatesse piirkondadesse, aitamaks neid inimesi, kelle on riigilipp majale veel heiskamata. Ettevõtmine toimub koostöös Sindi gümnaasiumi ja Eesti lipu seltsiga.