Üks tüdruk küsis: kas tead oma ema silmade värvust?

Tänane Sindi gümnaasiumi pidulik kontsert-aktus „Ema käed on kui sünnimaa“ pühendati Eesti Vabariigi sajandale juubelile. Laval oli 138 esinejat.

Sindi gümnaasiumi pidulik kontsert-aktus Ema käed on kui sünnimaa Foto Urmas Saard
Sindi gümnaasiumi pidulik kontsert-aktus Ema käed on kui sünnimaa. Foto: Urmas Saard

[pullquote]„Mõni hetk on elus ilusam…“. Kohe väga, väga ilusad sõnad![/pullquote]Tori abivallavanem Jana Malõh nimetas vahetult pärast kontserdi lõppemist oma muljeid jagades noormeest, kes laulis „Mõni hetk on elus ilusam…“. „Kohe väga, väga ilusad sõnad! Ilmselgelt oli tänane kontsert see, mis koosnes väga paljudest ilusatest hetkedest ja põimus kokku kauniks tervikuks. Mulle tundus hästi sümpaatsena, et kõik erinevas vanuses lapsed olid laval. Alati liigutab laste siirus, mis teeb kontserdi veelgi armsamaks.“

Malõhi arvates sobitus suurepäraselt kavasse ka rahvatantsijate naisrühma esinemine. Nõnda rõhutati erinevate põlvkondade vahelist sidet, millel on samuti oluline tähtsus.

„Hästi südamlikult mõjusid gümnaasiumiealised noored, kelle arvates pole elus kõige tähtsam nutitelefon. Kui keegi kukkudes haiget saades vajab põlvele peale puhumist, ega siis nutitelefon suuda asendada meie vanemate hingesoojust,“ mõtiskles Malõh. „Üks tüdruk küsis: kas tead oma ema silmade värvust? Ega me väga tihti seda vist ei teagi. Jäin isegi mõtlema, kas ma ikka tean. Ma arvan, et tean, aga kontrollin igaks juhuks üle. See oli üks liigutav hetk, millele me väga tihti ei mõtle. Aga täna tõid noored just selle kõik välja,“ oli Malõh hinges liigutatud.

Ta avaldas lootust, et külalised ja õpilased panid tänaselt kontserdilt olulist kõrva taha ja jätsid kõik koduteele asudes meelde.

Kontserdi vaheajal pakuti torti ja jooki. Kontserdi teises poolels esines helilooja, kitarrist ja laulja Riho Sibul.

Urmas Saard