Merike Teppan-Kolk: märkame, mõistame ja innustame positiivselt üksteist

Karl Rammi nimeline Sindi Muusikakool tegi sajandat sünnipäeva tähistavale Eesti Vabariigile kingituse kontserdiga „Ma armastan Eestit“.

Sindi muusikakooli kingitus saja-aastasele Eesti Vabariigile Foto Urmas Saard
Sindi muusikakooli kingitus saja-aastasele Eesti Vabariigile. Foto: Urmas Saard

Sindi seltsimaja lavaesise külgi kaunistasid seitsmestele alustele paigutatud Eesti lipu seltsi lipud, mis tekitasid juba enne riigihümni ühislaulmist erilise pidulikkuse ootusärevuse. Tori vallavanem Lauri Luur ütles kontserdil osalejaid tervitades: „Mis saaks olla veel ägedam, kui noored saavad kasvada sellises sinimustvalges vaimus.“

[pullquote]Väga vahva kontsert Sindi muusikakoolilt Eesti Vabariigi juubeli puhul. Suur tänu heade emotsioonide eest![/pullquote]Eesti riigile kingituse tegemisel osalesid Sindi muusikakooli õpilased, õpetajad, sama kooli vilistlased ja Selja Lauluseltsing.

Sindi muusikakooli direktor Merike Teppan-Kolk tänas kõiki esinejaid ja kuulajaid, keda oli loodetult üsna suur hulk. „See tähendab, et meie tegemised lähevad meie kogukonnale korda,“ oli direktor tulemusega rahul seda enam, et kontsert kogus kokku inimesi ka varasema nimetusega valdadest Torist, Saugast, Arest. „Meie uus kogukond ootab sidumist, liitmist. Ma arvan, et sellised sündmused võivad seda väga edukalt teha.“

[pullquote]tänane eesti muusika austamine kujunes väga mitmepalgeliseks[/pullquote]Teppan-Kolk ütles, et Sindi muusikakool on üheks eesmärgiks seadnud eesti rahvakultuuri hoidmise ja rahvamuusikaga tegelemise. Seepärast oligi kavas eranditult eesti muusika: alates pärimusmuusikast ja lastes kõlada eesti heliloojate loomingul kuni tänapäevaste autoriteni välja. Muidugi on nende hulgas väga tähtis koht Karl Rammil, kes on olnud Sindile ja muusikakoolile väga tähtis mees. „Arvan ja loodan, et tänane eesti muusika austamine kujunes väga mitmepalgeliseks.“

Veel mõtiskles kontserdi peakorraldaja oskusel hinnata rahuaega. Kui Teppan-Kolk on vaadanud filme, kas „Nimed marmortahvlil“, Elmo Nüganeni mängufilmi “1944” või midagi muud sarnast, siis on ta alati kinosaalist väljunud ühe mõttega jumalat tänades, et meil pole sõda. Ta peab vajalikuks sellele tihedamini mõelda.

„Märkame, mõistame ja innustame positiivselt üksteist! Ja läheme üheskoos järgmisele sajale vastu,“ soovis Merike Teppan-Kolk kõigilie koduteele pöördunud inimestele.

„Väga vahva kontsert Sindi muusikakoolilt Eesti Vabariigi juubeli puhul. Suur tänu heade emotsioonide eest!“ Nii kirjutas Marko Šorin kohe pärast kontserdi lõppemist näoraamatusse. Tema tundeelamusega ühinesid veel väga paljud inimesed.

Urmas Saard