Video: Tantsupeo lippude heiskamine

Tänavu juuli alguses toimunud XXVII laulu- ja XX tantsupidu “Minu arm“ on saanud ajalooks, aga kolm nädalat tagasi toimunud sündmust jääb meenutama lisaks paljudele muudele elavatele mälestustele ka Jaanus Silla film sinimustvalgete lippude heiskamisest.

MTÜ Eesti Lipu Selts ning Eesti Laulu- ja Laulupeo SA on juba aastaid tegutsenud koostöös selle nimel, et nii laulu- kui tantsupeo paikades kui ka rongkäigus lehviksid sinimustvalged lipud ja kasutataks mitmesugust rahvuslikku sümboolikat.

Kuue minuti pikkune Jaanus Silla film meenutab ülevaid hetki viie lipu heiskamisest tantsupeo staadioni servas. Filmikaadrites näeb lipu seltsi esimeest Jüri Treid, kes teeb juba aastaid tööd lipuvilje kujundamisel. Kaks aastat tagasi osundas Sirje Kiin ühes oma arvamusloos pärast Tallinnas toimunud Eesti noorte XII laulu- ja tantsupidu lippude merest tekkinud võimsale rahvuslipumere voogamisele nii lauluväljakul kui teleekraanidel. „Eesti Lipu Seltsi kingitud ja heisatud suured lipud kaunistasid mitmendat korda nii tantsu- ja lauluväljakut kui ka rongkäiku,” kirjutas Kiin toona ja nii toimis see jätkuvalt seekordselgi peol, kuid veelgi silmapaistvamalt.

Urmas Saard

Lauluväljakule saabujad võisid ennast lipu seltsi stendi taustal pildistada. Foto Peeter Hütt

 

 

 

Lauluväljakule saabujad võisid ennast lipu seltsi stendi taustal pildistada

Laulupeo Minu arm rongkäigus osalev Sindi gümnaasium. Foto Urmas Saard

 

 

 

Ülisuur pildigalerii: XXVII laulu- ja XX tantsupeo „Minu arm“ rongkäik

Tule Tulemine Sindi gümnaasiumi ees. Klikka Videot.

 

 

 

Video: kui Tule Tulemine liikus läbi Sindi linna

Tori ja Sindi väga vanade laulukooride esindus viib laulupeo tule Sindist Tori alevikku. Foto Urmas Saard

 

 

 

Tule Tulemine peatus Sindi raekoja ja Sindi gümnaasiumi ees

Paikuse naised julgestavad eespool liikuvat laulupeo tuld, mis läheneb Sindi raekojale. Foto Urmas Saard

 

 

 

Piltuudis: Seljametsalt viidi laulupeo tuli Sinti

Tamme istutamine Mihkel Lüdigi sünnipaigas Vaskräämal. Foto Urmas Saard

 

 

 

Mihkel Lüdigi sünnikohas lauldi „Koitu” ja istutati taas üks laulupeo tamm

Laulupeo tuli on jõudnud Audru kiriku juurde. Foto Urmas Saard

 

 

 

Laulupeo tuli läbis Kunileiu sünnipaika