Viljandi muuseumis avatakse Valve Alamaa käsitöö näitus

Laupäeval, 11. augustil kell 12 avatakse Viljandi muuseumis näitus “Valve Alamaa tikitud tekid”. Näitusega tähistatakse tuntud käsitöökunstniku 80. juubelit. Eksponeerimisel on Alamaa viimaste aastate tööd – imelised tikitud tekid, vestid, seelikud jm.

Valve Alamaa ja Viljandi muuseumi koostöö algas 1972. aastal, kui meister võttis enda hooleks muuseumi käsitööringi juhendamise. Alates 1977. aastast kuni tänaseni juhendab ta ka Uue-Kariste käsitööringi. Teenete eest rahvusliku käsitöö esindajana pälvis Alamaa 1998. aastal Viljandimaa rahvakunstimeistri tiitli ning 2002. aastal pärjati ta esemelist rahvakultuuri väärtustava auhinna Eesti Pärandihoidja tiitliga.

Muuseum on avatud augustis iga päev kell 11-18. Näitus jääb avatuks 15. septembrini 2012.

Lisateave: Liina Roht, http://muuseum.viljandimaa.ee/?op=news&id=256