Laupäeval selgub Tartus parim rulluisusprinter

1. Tartu Rulluisusprint. Foto: Kaimo Puniste
Laupäeval, 11. augustil toimub 2. Tartu Rulluisusprint, kus 500 m pikkusel rajal võtavad mõõtu nii harrastajad kui rulluisutipud viiest erinevast riigist. 9. augusti seisuga on starti tulemas 42 sprinterit Lätist, Valgevenest, Prantsusmaalt, Ukrainast ja Eestist.

Võidu nimel asuvad võistlustulle Eesti rulluisueliiti kuuluvad rulluisutajad, kelle seas eelmise aasta naiste arvestuse teise koha omanik Enel Kõrva, kes on võidusoovi kinnitanud. Stardijoonel on ka 1. Tartu Rulluisusprindi teise koha omanik Kert Keskpaik, kolmanda koha saavutanud Jaan Saks, eelmise aasta neljas Danila Ruusu ning samuti eelmise aasta viies mees Lauri Koort, kelle sooviks on sellel aastal kohta parandada.

Kuid sprindivõistlus pole mõeldud vaid tippudele – osaleda võivad kõik, kel vanust vähemalt 16 eluaastat.

Harrastajana läheb sprindivõistlust nautima Eesti Rulluisuliidu peasekretär Jaanus Ritson, kes peab sprinti põnevaks ürituseks: „Sprindi eelsõidud toimuvad ühekaupa ja seal on kõikidel võimalus minna rajale oma vormi testima ja ei pea ka kartma, et teistest maha jääd. Usun, et see on jõukohane ka harrastajatele ja ei pea ju minema esikohta püüdma. Ka ma ise lähen sinna huvitavat võistlust nautima, mitte võitma. Sprindivõistluse võlu ongi see, et see on niivõrd lühike ja kiire, mis teeb selle põnevaks nii osalejale kui pealtvaatajale,“ sõnab Ritson.

2. Tartu Rulluisusprint kuulub SEB 6. Tartu Rulluisumaratoni programmi. Võistlus toimub Tartus Aruküla teel Salvesti logistikakeskuse juures, eelsõidud algavad kell 15.00, finaalid kell 17.00.

Ajakirjanikud on oodatud üritust kajastama. Avatud on elektrooniline akrediteerimisvorm: www.tartumaraton.ee/press

Allikas: MTÜ Klubi Tartu Maraton, www.tartumaraton.ee