VIIMASED JÄLJED AVATI LEEDU VÄIKELINNAS VIEVISES

Fotogalerii ja video

Erasmus+ täiskasvanuhariduse projekti “Kes need jäljed siia jättis, kes neid jälgi mööda käis?” lõpetamine Vievises. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Neljapäeva, 29. juuni varahommikul asus kolmeliikmeline seltskond Pärnust, täpsemalt Raeküla Vanakooli esisele kogunenud Erasmus+ täiskasvanuhariduse projekti “Kes need jäljed siia jättis, kes neid jälgi mööda käis?” (akronüüm Footprints/Jäljed) meeskonnana teele Leedu Vabariigi suunas.

Reisiseltskonda kuulusid Piia Karro-Selg, Oskars Mucenieks ja Urmas Saard. Nende eesmärgiks oli jõuda hiljemalt keskpäevaks Vilniuse ja Kaunase kiirtee ääres paiknevasse Vievise väikelinna. Tunnike pärast südapäeva esitleti nii Eestist saabunud esindusele kui ka kümnekonnale kohaliku kogukonna esindajale Footprints projekti tulemust – virtuaalset materjali, mis tutvustab huvilistele Vievise linna lugu.

Raeküla Vanakooli keskuse juhataja ja Footprints projekti juht Piia Karro-Selg oli seegi kord, analoogselt Sindis, Riias ja Pärnus toimunud Jälgede avasündmustele, kaasa võtnud roosiistikud. Esimese andis ta üle Vievise radade peamisele ideestajale ja eestvedajale Romutė Lapinskienėle ja teise Vievise kultuurikeskuse juhatajale Audrone Stepankeviciutele. Sümboolselt kinnitati ühele roosidest sõpruse ja hea koostöö märgiks Eesti ja Leedu riigilipu värvides lindid. Sündmus lõppes ühise jalutuskäiguga vastavatud Vievise Jälgedel. Vievises 29. juunil toimunud sündmus lõpetas kolme Balti riiki esindanud kogukondade Erasmus+ täiskasvanuhariduse strateegilise partnerluse projekti tulemuste tutvustamise.

Video kommentaari ütleb Vievise kultuurikeskuse ees seisev Piia Karro-Selg, Raeküla Vanakooli keskuse juhataja. Video: Urmas Saard / Külauudised.

Sarnased jalutusradade tutvustamised avas 26. mail projekti kaasatud Sindi esindus, kus tutvustati Sindi kallasrada ja valminud trükist – universaalkalendrit. Sintlastelt võttis teatepulga üle Riias tegutseva noorteorganisatsiooni Trepes esindus ja avas 10. juunil Riias kunagises kaubanduse piirkonnas – Lastadia – valminud Jäljed. Ühtlasi tutvustati noortepäraselt värvikirevat trükist – universaalkalendrit. Vaid paar päeva enne Vievise sündmust, projektipartnerite ühisel kohtumisel Pärnus 27. -28. juunil avasid pärnakad “Rohelised Jäljed Pärnus” ja tutvustasid nemadki valminud omanäolist trükist.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

MÖÖDUVAL NÄDALAL VÕETI RAEKÜLAS KOKKU PAARIAASTANE RAHVUSVAHELINE KOOSTÖÖ

JÄLJED RIIAS ÜLETAS FINIŠIJOONE

RATTARETK „ROHELISED JÄLJED PÄRNUS”

„NOORTE ROHELISED JÄLJED PÄRNUS” KANDUSID INSPIRATSIOONI OTSINGUL LÄBI SINDI JA TORI JÕESUUNI

ÕPPERAJA RIIA JÄLGEDEL

RAHVUSVAHELISE SELTSKONNAGA KÕNNITI JÄLGEDEL