MÖÖDUVAL NÄDALAL VÕETI RAEKÜLAS KOKKU PAARIAASTANE RAHVUSVAHELINE KOOSTÖÖ

Fotogalerii

Teekonnale “Rohelised jäljed Pärnus”. Foto: Ave Teeääre

Käesoleva nädala teisipäeval ja kolmapäeval kogunes Pärnusse Raeküla Vanakooli keskusse rahvusvaheline seltskond, kes võttis ühiselt kokku kaheaastase strateegilise koostöö Erasmus+ täiskasvanuhariduse valdkonna projekti “Kes need jäljed siia jättis, kes neid jälgi mööda käis?” (akronüüm: Footprints/Jäljed).

Kokkusaamisel olid esindatud kõik koostööpartnerid: Läti pealinnas tegutsev noorteorganisatsioon Trepes, Leedust väikelinna Vievise kultuurikeskuse ning Eestist kahe erineva kogukonna – Sindi ja Raeküla esindus.

noorim rännusell Karlis oli vaid viiene

Kohtumise esimesel päeval esitleti just Pärnu meeskonna poolt ideestatud, kokku pandud, testitud ja lõpuks ka trükiseks vormitud jalutusrada “Rohelised Jäljed Pärnus”. Pärast Pajo Print trükikojas valminud ahjusooja universaalkalendri tutvustamist ja selle jagamist huvilistele asus kümnekonna liikmeline ratturite seltskond juba reaalselt Pärnut avastama. Seejuures noorim rännusell Karlis oli vaid viiene. Teekond koos väikeste pauside ning trükisesse kogutud teabe ette lugemise ja teemakohaste aruteludega kestis kolm tundi.

Rattaretk Rohelised Jäljed Pärnus on alanud. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Retke algus- ja lõpupunkt asusid iseenesest mõistetavalt ajaloo- ja kultuuriloolise Raeküla vana koolihoone esisel. Usinamad rattamatkajad panid ka kilomeetrilugejad retke alguses tööle, mistõttu teati teekonna lõpus, et ühiselt ja lõbusalt läbiti ~16 kilomeetrit. Pärnu roheliste jälgede eestvedaja Ave Teeääre ning Raeküla Vanakooli keskuse juhataja Piia Karro-Selg, kes ühtlasi ka kogu antud strateegilise koostöö juht, läksid kõigest kümmekond minutit pärast esimese ringi lõpujoone ületamist juba teisele huviringile, mis oli esimesest hinnanguliselt kolmandiku võrra lühem. Siis olid rattaretke kaaslasteks üksnes Leedu meeskonna esindajad, eesotsas projektijuht Audrone Stepankeviciutega.

kogunenud seltskond oluliselt tervem

Järgmisel päeval – kolmapäeval, 28. juunil – toimus kogukonnakeskuses lõpuseminar, kus võeti ühiselt projektis tehtu ja saavutatu kokku. Pärnu linnavalitsuse esindajana viibis kohal haridusosakonna juhataja Jana Ruubel, kes oma sõnavõtu alguses tõi kohe esile saalis istujate säravad silmad ja tehtu aktuaalsust. Nimelt olevat pr Ruubeli hinnangul kogunenud seltskond oluliselt tervem, kuna nad on koostöö vältel panustanud nii palju oma vaimsesse ja füüsilisse tervisesse!

Kolm roosiistikut on leidnud koha Raeküla Vanakooli õuealale.
Foto: Marina Mesipuu-Rhun

Sündmus lõppes kolme riigi esindajate poolt rooside – nn Jälgede/Footprints – istutamisega kogukonnakeskuse õuealale! Vaatamata sellele, et paar päeva pühendas rahvusvaheline seltskond just terve kaheaastase koostöö kokku võtmisele, seisis siiski väiksemal osal sellest seltskonnast juba kümnekonna tunni pärast ees reis Leetu, täpsemalt Vievisesse, kus juunikuu eelviimasel päeval, 29. juunil, juba koos rahvusvaheliste külalistega avati pidulikult veel viimased projektis sündinud Jäljed – virtuaalselt kasutatavad Jäljed Vievises.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

JÄLJED RIIAS ÜLETAS FINIŠIJOONE

RATTARETK „ROHELISED JÄLJED PÄRNUS”

„NOORTE ROHELISED JÄLJED PÄRNUS” KANDUSID INSPIRATSIOONI OTSINGUL LÄBI SINDI JA TORI JÕESUUNI

ÕPPERAJA RIIA JÄLGEDEL

RAHVUSVAHELISE SELTSKONNAGA KÕNNITI JÄLGEDEL

Share via
Copy link
Powered by Social Snap