KUIDAS ANDA OMA MÖÖBLILE UUS JA VÄRSKE VÄLIMUS

Sisuturundus

Illustreeriv pilt. Foto allikas: © Marion23 via Pixabay.com

Oma kodu sisekujundus on viis kuidas me ennast väljendame ja ühtlasi ka teiste inimeste ning maailmaga suhtleme.

Jätkusuutlikkus on praegu igas eluvaldkonnas tähtsal kohal ja nii on vana mööbli ümbertöötlemine ja uuendamine muutunud viimasel ajal väga populaarseks. Lisaks on see ka suurepärane võimalus oma kodu sisekujundust värskendada kulutamata palju raha uute mööbliesemete ostmisele.

Ise oma mööbli uuendamise idee võib alguses olla küll pisut hirmutav, kuid see pole liiga keeruline, kui võtad endale natuke aega. Seega ava oma moodne aiakuur, haara sealt vajalikud tööriistad ja asu tööle.

Alusta visioonist

Enne kui asud projekti ellu viima, mõtle stiilile, eesmärgile ja välimusele, mida soovid oma tegevusega saavutada. Kas soovid, et tugitool sulanduks sujuvalt sinu olemasoleva elutoa sisekujundusega? Või soovid luua midagi julget ja dramaatilist, et ruumis muljet avaldada? Otsi inspiratsiooni veebilehtedelt ning loo endale ideede nimekiri, mis aitab sinu valikuid suunata.

Tea oma oskuste taset

Pead olema enda vastu aus. Kui osav sa sellistes töödes tegelikult oled? Kas oled nõus panustama aega ja energiat uuele projektile? Koduaias õuetoolid üle värvida ja nii oma aiatoolid sobitada juba välja valitud aialauaga on piisavalt lihtne töö, kuid vana kummuti lihvimine ja peitsimine on sellega võrreldes juba täiesti erineval tasemel projekt.

Kogu materjalid kokku ja valmistu hoolikalt

Enne projektiga alustamist pead välja mõtlema, kuidas oma mööbel korralikult ette valmistada. Sinu loomingu pikaealisuse tagamiseks on oluline hea ettevalmistus. Kui kavatsed mööblit värvida või peitsida, puhasta see kindlasti põhjalikult, lihvi ära olemasolev värv ja puhasta hoolikalt ära lihvimisest tekkinud tolmukiht.

Siseinterjööri uuendamise parim osa on see, et kõike saab uuesti kasutada. Alates väikestest kodusisustuse elementidest, nagu pildiraamid, vaasid ja lambid, kuni suurte mööbliesemeteni, mida kasutatakse köögi- ja vannitoaprojektides. Algajatele on kõige lihtsam värskendada neid mööbliesemeid, mis vajavad polsterdamist, värvimist või peitsimist.

Ole värviga loominguline

Värvimine on üks lihtsamaid ja mõjuvamaid viise mööbli või sisekujunduse uuendamiseks. Kui soovid oma taaskasutatud mööblist välja tuua ilmeka osa, kasuta selle rõhutamiseks erksaid ja julgeid värve. Suurepärane projekt on näiteks mõnevana laua muutmine elavaks öökapiks. Teine lõbus idee on värvida mööblieseme väliskülg neutraalseks aga lisada sisemusse erksat värvi. See paneb sind kindlasti naeratama iga kord, kui sahtleid avad.

Katseta polstriga

Kui sul on vana tool või baaritoolid, mis vajavad uut välimust, kaalu ise nende uuesti polsterdamist. Võid valida näiteks kanga, mis täiendab sinu sisekujundust või hoopis midagi julget ja ootamatut, mis mõjub uudsena nii su enda kui ka sinu külaliste jaoks.

Värskenda mööbliosasid

Mööbli nuppude või käepidemete uuendamine või vahetamine võib olla väga efektiivne moodus mööbli värskendamiseks. Otsi selleks midagi ainulaadset või vanaaegset, et lisada mööblile iseloomu ja võlu. See on projekt, mis võib võtta vähem kui viis minutit. Dramaatilisema mõju saavutamiseks lisa eelnevalt mööblile ka värske värvikiht.

Viimistle või peitsi puitmööbel

Puidu värvimine ja uuesti viimistlus on pidevalt moes. See, et mõni mööblitükk näeb vana välja ei tähenda veel seda, et see tuleks ära visata. Puitmööbli värvimine või peitsimine annab sellele täiesti uue välimuse.

Vana mööbli uuendamise parim osa on see, et sellel, mida võid luua, pole mingeid piiranguid. See on jätkusuutlik ja kulutõhus lahendus oma kodu sisekujunduse uuendamiseks.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap