„NOORTE ROHELISED JÄLJED PÄRNUS” KANDUSID INSPIRATSIOONI OTSINGUL LÄBI SINDI JA TORI JÕESUUNI

Fotogalerii

„Noorte rohelised jäljed Pärnus” on toonud inspiratsiooni otsingul Jõesuusse.
Foto: Marina Mesipuu Rhun

Pärnu Raeküla Vanakooli keskuse noored käisid teisipäeval, 26. juulil, projekti „Noorte rohelised jäljed Pärnus“ matkateekonnal Sindi, Tori ning Jõesuu radadel inspiratsiooni ammutamas.

Seltskond noori ja mõned täiskasvanud said kokku ja sõitsid loodusele lähemale. Kahju muidugi, et haigus oli mõned noored maha murdnud ja nad ei saanud osaleda. Nagu selgus, siis ei peagi minema Pärnust väga kaugele, et nautida imelist ja mitmekesist loodust ning ammutada inspiratsiooni Raeküla Vanakooli keskuse noorte initsiatiivil valmivate loodusradade tarbeks.

Õppereisi projekti „Noorte rohelised jäljed Pärnus“ eesmärk on tuua lapsi ja noori arvutiekraanidest eemale ja loodusele lähemale, et anda alternatiivne vaatenurk looduse tajumisele enda ümber. Leida puudes sõbrad ja õppida orienteeruma linnas ning maakonnas. Noored märkisid terve õpireisi vältel kaardile meeldejäävaid kohti, mida siis teistele tutvustada.

Teekonnale läksime Raeküla Vanakooli keskusest, kust suundusime esmalt Sindi muuseumi. Seal tutvustas kohalikku ajalugu kogukonnagiid Kiki Pärnpuu. Seejärel jätkasime jalutuskäiku Sindi kärestiku äärtpidi kuni väliujulani. Edasi kulges tee Tori aleviku suunas. Torisse jõudes märkasime kauneid Tori hobuseid ja seejärel asusime juba tutvuma Tori põrgu koobastega. Jõe ääres põrguväravate juures toimus väike kehakinnitus. Lõunatamise järel suundusime Jõesuusse, kus sealsed noored tutvustasid sobivat ujumiskohta ja leidis aset jutustamise töötuba. Noored esitlesid jututoas neile retkel enim meeldinud ja tähelepanu äratanud kohti. Väljasõidu lõpetuseks läksime veel kaema Jõesuu rippsilda, mis osutus nii mõnelegi hirmutavaks ja sellepärast ka ületamatuks.

Rändnukuteatri Nõu Puu juhendaja Ave Teeääre eestvedamisel toimus joonistamise töötuba, mille tulemusena valmis vahva kaart, mida noored juba ise saavad jagada ja soovitada oma eakaaslastele, et neid radu külastades energiat laadida. Retke lõppedes jõudsid kõik rännusõbrad õnnelike ja energiast pakatavatena tagasi Raeküla Vanakooli keskuse ette.

Projekti „Noorte rohelised jäljed Pärnus“ tegevuste elluviimist toetab Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendus ning rahastab Haridus- ja Teadusministeerium ning Haridus- ja Noorteamet. Projekti tegevused viiakse ellu ajavahemikus käesoleva aasta 10. märtsist kuni 28. augustini.

Meiro Kalamees

Samal teemal:

LOODUSRETK REIU NIMETULE ALLIKALE