RATTARETK „ROHELISED JÄLJED PÄRNUS”

Fotogalerii

Rattamatk Rohelised jäljed Pärnus stardi eel. Foto: Marina Mesipuu-Rhun

Ave Teeääre ja Liisbet Marii Lankots. Foto: Urmas Saard

Uudise panid kokku rattamatkal osalenud Ave Teeääre ja Liisbet Marii Lankots, kes koju jõudes oli päevaga väga rahul.

Täna, 23. mail toimus Pärnus peamiselt kaheksa kilomeetri pikkusel Jaansoni kergliiklusteel rattamatk „Rohelised jäljed Pärnus“ radadel. Tegelik pikkus oli siiski oluliselt pikem, olenevalt sellest, kust keeg jalgrattaga pedaalimist alustas, näiteks Sindist.

Rattamatk on üks esimesi Raeküla Vanakooli keskuse Noorteka noorte omaalgatusprojekti „Raeküla kogukond – õpib liikudes ja liigub õppides“ liikumispäevade kavast.

Väike füüsiline väljakutse, palju rõõmu!

Rattaretkel osalejatest kõige noorem oli kaheksa-aastane ja kõige vanemad ca seitsmekümnesed. See oli vahva, et just erinevad vanused kõik koos samast tegevusest rõõmu tundsid. Selliste retkedega kujundame ka harjumust looduses liikuda. Loodus tasakaalustab inimest, nii väikest kui suurt. Ükskõik, kas osalejal on elutarkust seda teadvustada või mitte. Väike füüsiline väljakutse, palju rõõmu! Sellised ettevõtmised liidavad inimesi. Oleme väga tänulikud, et on toetusi neid algatusi teoks teha.

Rattamatk Rohelised jäljed Pärnus. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Plaanis on tutvustada erinevaid liikumisvõimalusi ja aktiivseid tegevusi noortele, nende vanematele ja vanavanematele. Erinevad liikumispäevad toimuvad kord kuus kuni aasta lõpuni. Projekti toetab Pärnu linnavalitsus. „Rohelised jäljed Pärnus“ rajad on sündinud Erasmus+ strateegilise rahvusvahelise koostööprojekti „Kes need jäljed siia jättis, kes neid jälgi mööda käis“ tegevuste käigus. Juuni kuus ilmub ka universaalkalendri tüüpi trükis radade täpsema infoga. Järgmiste kohtumisteni!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga