JÄLJED RIIAS ÜLETAS FINIŠIJOONE

Koos Läti partneritega Riias Samaaria sotsiaalhoolekande keskuse ees, kuhu istutati kingitud roosid. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Möödunud laupäeval viis teekond Raeküla Vanakooli keskuse esinduse Riiga. Tegelikult siis rändasid Riiga just need inimesed, kes löönud viimase kahe aasta jooksul kaasa Erasmus+ rahvusvahelise strateegilise partnerluse projektis “Kes need jäljed siia jättis, kes neid jälgi mööda käis?”.

Toimus sündmus, kus esitleti järjekordset Pajo trükikojast saabunud projekti tulemit ehk universaalkalendrit, aga ühtlasi külastati nii projekti Läti partneri olemasolevat ja ka varasemat bürood. Viimatise külastamine oli sümboolse väärtusega, kuna just selle asukohast – Lastadiast – saadi projekti tegevusteks inspiratsiooni. Ühtlasi on vana asukoht ka jalutusradade alguspunktiks, kus muide kohtuti esimesel “Jäljel” kujutatud rebase autori Oleg Marinohaga, kes tutuvstas skultptuuri “Rebane” sünnilugu ja valmimisprotsessi.

Skultptuur Rebane, autor Oleg Marinoha. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Lisaks jalutusradade avamisele ja universaalkalendri tutvustamisele viis “Teistmoodi Riia” (Cita Riga) esindaja Eesti ja Läti ühismeeskonna Mazjumprava mõisa territooriumile jalutuskäigule. Kuuldu ja nähtu inspireeris nii palju, et plaan on jätkata juba “Jälgede” vol 3 projekti idee ettevalmistamisega.

Samas otsustasid kõik istiku saanud Trepes esindajad need roosid omakorda kinkida Samaaria sotsiaalhoolekande keskusele ehk hoone omanikule

Vanakooli keskuse juhataja Piia Karro-Selg tänas Läti partnereid ja kinkis kõigile eriti mahukalt panustanuile roosiistikud. Samas otsustasid kõik istiku saanud Trepes esindajad need roosid omakorda kinkida Samaaria sotsiaalhoolekande keskusele ehk hoone omanikule, kus igapäevaselt tegutseb ka Trepes. Nii istutatigi ühiselt kolm kaunist roosi haljasalale, kus nad rõõmustavad veel pikki aastaid nii keskuse hoolealuseid, külastajaid kui ka otse loomulikult hoones tegutsevate organisatsioonide töötajaid.

Piia Karro-Selg äsja Pajo trükikojas tükitud Läti partnerite universaalkalendreid üle andmas. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Projekti Leedu partnerid jagasid infot, et nendegi jalutusrajad ja virtuaalne giid avatakse juba käesoleval nädalal. Kuu lõpus tõmmatakse projekti otsad kokku Pärnus, kus esimesel rahvusvaheliste partnerite esindajate kokkusaamise päeval, 27. juunil esitletakse Pärnu universaalkalendrit “Pärnu rohelised rajad” ja ühtlasi läbitakse jalgratastel ka kogu rada ning järgneval päeval toimub Raeküla Vanakooli keskuses juba lõpuseminar, kus saavad sõna kõik projektis kaasa löönud partnerite esindajad. Nii jalgrattamatkast kui ka lõpuseminarist võivad osa võtta kõik huvilised. Lisainfo on peagi kättesaadav Raeküla Vanakooli keskuse kodulehel ja ka Fbgrupis.

KU päevatoimetaja