ERSO plakatikonkursi ”Hans ja Grete” võitis Kadleen Leenurm Hiiumaalt

Kadleen Leenurme võidutöö.

Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri plakatikonkursile ”Hans ja Grete” laekus 989 kunstitööd. Oma plakatikavandi saatsid ligi saja kooli lapsed kõikjalt üle Eesti. Žüriisse kuulusid ERSO muusikud, ooperikontserdi ”Hans ja Grete” dirigent Anu Tali, solistid Annely Peebo ja Kädy Plaas ning Eesti Kontserdi kujundaja Everi Vähi. Pärast mitut konkursivooru valiti võidutööks Emmaste Põhikooli V klassi õpilase Kadleen Leenurme plakatikavand, mille põhjal kujundatakse ERSO ooperikontserdi ”Hans ja Grete” plakat, bänner ja kavakaaned. Kadleen Leenurme  juhendaja on õpetaja Eila Tõnisson. Žürii arvates on tegemist väga emotsionaalse ja atraktiivse kunstitööga. Vastukaaluks klassikalisele lähenemisele ”Hansu ja Grete” muinasjutule on tegemist modernse ja just tänapäevast kontserdipublikut kõnetava plakatikavandiga. Auhinnaks on 30 kontserdipiletit Estonia kontserdisaalis 18. jaanuaril 2013 toimuvale ooperikontserdile. Oodatud on Kadleen Leenurm, tema juhendaja ja klassikaaslased ning teised muusika- ja kunstisõbrad Emmaste Põhikoolist.

Lisaks peapreemiale otsustati välja anda ka kümme eripreemiat, milleks on à 2 kontserdipiletit 17. või 18. jaanuaril toimuvale ooperikontserdile ”Hans ja Grete”.

ERSO eripreemia võitsid Bibi-Ann Kahk (18 aastane) Tallinna Huvikeskusest Kullo (juhendaja Elve Tauts) ja Ingrid Helena Pajo (16 aastane) Vanalinna Hariduskolleegiumist (juhendaja Reet Reidak).

Dirigent Anu Tali eripreemia võitsid Tarmo Luur Pikavere Lasteaed-Algkooli I klassist (juhendaja Merike Kikas) ja 16-aastane Krista Laanemets Tallinna Huvikeskusest Kullo (juhendaja Elve Tauts).

Hansu osatäitja metsosopran Annely Peebo eripreemia võitsid IV klassi õpilane Reila Sõrmus Tarvastu Muusika- ja Kunstikooli kunstiõppe osakonnast (juhendaja Merike Kiivit) ja Silvio Meskat Pärnu Ülejõe Gümnaasiumi IX klassist (juhendaja Ene Sepandi).

Grete osatäitja sopran Kädy Plaasi eripreemia võitsid Johanna Tammist Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi IIa klassist ja 15-aastane Leete Vilimaa Tallinna Kanutiaia Noortemaja kunstiõppe osakonnast (juhendaja Eneli Valge).

Eesti Kontserdi eripreemia võitsid 8-aastane Pjotr Gortšakov Mustamäe Laste Loomingu Maja kunstiringist (juhendaja Airi Uustalu) ja Külli-Triin Laanet Pelgulinna Gümnaasiumi IX klassist (juhendaja Tiiu Esnar).

Parimaid töid tutvustatakse jaanuari alguses ka ETV lastesaates ”Lastetuba”. Suurt osa konkursitöid saab näha 17. ja 18. jaanuaril Estonia kontserdisaalis. Plakatikonkursi parimaid tööd ning kontserdiinfo leiate ERSO kodulehel www.erso.ee.