Toidupank kogub jõulukuiste toiduabipakkide jaoks kaupa

Ka tänavu ühendavad Eesti 10 piirkondlikku toidupanka oma jõu ning teevad jõulupühade eel lisakoguse toiduabipakke, mis jagatakse laiali üle Eesti. Tarvilik kaup loodetakse paljuski saada just toidukogumispäevadelt, mis toimuvad sel ja järgmisel nädalavahetusel.
8.–9. detsembril ja 15.–16. detsembril on neljateistkümnes Rimi kaupluses ning kolmes muude jaekettide kaupluses Toidupanga vabatahtlikud toidukogumiskärudega. Toitu on võimalik annetada Tallinna, Tartu, Rakvere, Jõhvi, Narva, Võru, Viljandi, Pärnu ja Haapsalu Rimides (täpsemalt vt siit<http://www.toidupank.ee/vota-aega-ja-tule-appi-toitu-koguma/>) ning lisaks neile Haapsalu Rannarootsi Selveris, Türi Konsumis ja Paide Maksimarketis.
Abi saajad selgitatakse välja koostöös iga piirkonna kohaliku sotsiaalametiga. „Eelmisel aastal plaanisime teha puudustkannatavatele lastega peredele umbes 1000 pakki, kuid lõpuks saime endalegi üllatusenamkokku 1600 suurt ja korralikku toidukasti,“ meenutab aastatagust jõulukampaaniat Toidupanga tegevjuht Piet Boerefin. „Sel aastal oleme seetõttu oma prognoosides julgemad, aga täpset pakkide arvu ette öelda ikkagi praegu ei saa, sest kõik sõltub sellest, kui hästi toidukogumispäevad lähevad.”
Kutsume kaupluste külastajaid üles andma selles ettevõtmises oma panust ja toetama saabuvate pühade eel abivajajaid. Toidupank on Rimile usaldusväärne ja väga hea koostööpartner, kes annab Rimi klientidele toidukogumispäevade ajal võimaluse aidata neid, kel abi kõige enam vaja.
Kõik, kes toidukogumispäevade ajal ei saa kaupluses toiduannetust teha, aga soovivad toetada toidupankade tööd, võivad helistada annetustelefonidel: 900 9005 (annetus 2 eurot) ning 900 9010 (8 eurot).
Eestis on üle 100 000 inimese, kellel on raskusi igapäevase toidu hankimisega. Absoluutses vaesuses elab 45 000 last. Toidupank aitab vaesusprobleemi leevendada, jagades abivajajatele toiduabi, mis kogutakse kokku tootjate, jaemüüjate ja eraisikute abiga. Täna jõuab toiduabi
iganädalaselt enam kui 1300 pereni, sellele lisandub kaudsem toiduabi, mis jagatakse teiste heategevusorganisatsioonide kaudu, nt supiköögid ja erinevad hoolekandeasutused.
Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi Heategevusfondi Päikeselill ja Swedbanki poolt.
www.toidupank.ee

Share via
Copy link
Powered by Social Snap