Tartus avatakse teatrikunstnik Madis Nurmsi tööde näitus

Neljapäeval, 1. märtsil kell 18 avatakse Tartu Kunstikoolis teatrikunstnik Madis Nurmsi isikunäitus. Näitus keskendub kunstniku rollile teatris, tutvustades külalistele protsessi, kus algsetest kavanditest sünnivad tööjoonised, joonistest makett ja neist omakorda kogu lavastuse visuaal.

Näha saab kavandeid erinevatest muusikateatri lavastustest, materjalinäidiseid ja produktsioonifotosid. Muidugi ei puudu ka ehtsad lavakostüümid ning maketid, kus kogu lavamaailm on vähendatud neljandikuni oma tegelikust suurusest ja rolle täidavad miniatuursed inimesed.

Külastaja saab ka aimu kuidas ja millest valmistatakse erinevaid objekte, mis lavale jõuavad. Lähedalt saab näha nii ulmelisi relvi ooperi “Attila” lavastusest kui vaskkiivrit selle reklaamplakatilt. Keskkonnateadlikust disainist annavad aimu taaskasutatud materjalidest kostüümid ooperist “Thais”, näha saab ka sünteetiliste materjalide (kile, kumm, LED-valgustus) kasutusvõimalusi kaasaegsete kostüümide loomisel.

Madis Nurms (sünd 1984) on vabakutseline stsenograaf. Ta on omandanud sotsiaalteaduste bakalaureusekraadi Tallinna Ülikoolis (2007) ja kunstiteaduste magistrikraadi Eesti Kunstiakadeemias (2009). Varem on ta lõpetanud Tallinna Ülikooli meediaõpetuse lisaeriala (2006) ning täiendanud end Peterburi Humanitaar- ja Sotsiaalteaduste Ülikoolis (2007).

Näituse ülesseadmisel olid abiks Tartu Kunstikooli õpilased. Tartu Kunstikool asub Tartus, Eha 41. Galerii on avatud E-L kella 10-21. Näitus jääb avatuks märtsi lõpuni ja selle külastamine on tasuta.

Allikas: Aet Kingsepp, aet.kingsepp@art.tartu.ee