Ööjooks ja Kaitseliit ühendavad taas väed

Vabatahtlikud nõu pidamas (Ööjooks 2011). Foto: MTÜ Rakvere Maraton
Ööjooks ja Kaitseliidu Viru malev lõid teist aastat koostööks käed, et tagada Rakvere Linnapäevade tipusündmuse- Ööjooksu rajajulgestus, meditsiiniline toetus ja sidevõimekus.

„Ööjooks on Lääne-Virumaa suur rahvaspordipidu ja Kaitseliidu Viru maleval on au antud ettevõtmist toetada, kuna see annab võimaluse osaleda meie kogukonna väe ja vaimu kasvatamisel,“ sõnas Viru maleva pealik kapten Rein Luhaväli.

Ööjooksu eestvedaja ja idee autor Marko Torm peab Kaitseliidu panust vabatahtlike ja tehnika näol Ööjooksu korraldajatele suureks lisaväärtuseks ning lisab, et partnerlus Viru malevaga oli eelmisel aastal sedavõrd positiivne ja tulemuslik, et malevapealikule tehti ettepanek koostööd tänavu isegi laiendada.

„Ööjooks soovib muutuda Viru maleva jaoks nr 1 spordiürituseks ning oleme valmis selle nimel kõvasti pingutama,“ räägib Ööjooksu eestvedaja ja idee autor Marko Torm.

„Kõrge korralduskvaliteedi vajadus ja kodukoha armastus on see, mis on aidanud mõlemal osapoolel koostööd käesoleval aastal veelgi suurendada,” sõnas Torm.

Ööjooksul panustavad Viru maleva distsiplineeritud vabatahtlikud liikmed rajajulgestamises ja joogipunktides. Järva malev toetab üritust Medevac võimekusega. Lisaks organiseerib Viru malev Ööjooksule sidevahendid ja hoolitseb selle toimimise üle.

Ööjooksu näol on tegemist Eesti lähiajaloo osavõturekordiga traditsiooniliste jooksuüritustega Lääne-Virumaa pealinnas, Rakveres, mis tõi eelmisel aastal avastarti 2274 täiskasvanut ja 249 last.

Allikas: MTÜ Rakvere Maraton