KLIIMAMINISTEERIUM TOETAB PÄRNU UUE SILLA EHITAMIST 7,5 MILJONIGA

Fotogalerii

Kliimaministeerium toetab Pärnu uue autosilla ehitamist 7,5 miljoni euroga.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kliimaminister Kristen Michal kirjutas täna alla lepingule, et toetada 7,5 miljoni euroga Pärnu uue silla ehitamist. 2025. aasta suveks valmiv sild ühendab Ülejõel asuvat Raba tänavat kesklinnas asuva Laia tänavaga.

„Pärnu uue silla rajamine aitab autoliikluse linnasüdamest kaugemale ning annab mõnusamad liiklemisvõimalused ratturitele ja jalakäijatele. Linnas mõistlikuma liikuvuse korraldamine on kindlasti nii Pärnu elanike kui külaliste jaoks hea plaan,“ sõnas kliimaminister.

„Uus sild on vajalik, et vastata linnakeskkonna muutuvatele vajadustele, vähendada liiklusvooge kesklinnas, tagada turvalisus ja hõlbustada ühendust erinevate piirkondade vahel,“ ütles Pärnu abilinnapea Irina TalvisteTalviste.

Talviste sõnul on ehitatav sild oluline infrastruktuurielement, mis aitab kaasa linna arengule ja elukvaliteedi parandamisele. „See on alternatiiviks vanale sillale, mis viib autoliikluse kesklinnast välja. Samuti lüheneb teekond Ülejõe linnaosadest kesklinna, mis soodustab jalakäijate ja jalgratturite osakaalu märgatavat tõusu. Kindlasti toob uus sild kaasa ka muudatusi ühistranspordis,“ lisas ta.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

PÄRNU UUS SILD SAI NURGAKIVI

PÄRNUSSE EHITATAKSE EESTI PIKIMA SILDEAVAGA SILD

Share via
Copy link
Powered by Social Snap