Y’S MEN SOOME-BALTI PIIRKONNA JUHTIDE KOHTUMISELT RIIAS

Fotod ja video

Y’s Men Soome-Balti piirkonna Balti juhtide kohtumine Riias.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Täna toimus Riias Y’s Men International Soome-Balti piirkonna koolitus, mis oli mõeldud Balti klubide juhtkonnale – president, sekretär ja nö varahoidja.

Kohale tuli Balti üheksast registreeritud klubist viis: Pärnu Y-klubi, Pärnu Diakoonia, Riia Trepes, Vilniuse klubi ja Livani Labdariba klubi. Kohtumise eesmärgiks oli omavaheline informatsiooni ja kogemuste vahetamine. Jagati nii häid kui halbasid kogemusi, muresid. „Selle punkti ma panin kirja kui võlu ja valu,” lausus Marina Mesipuu-Rhun, regiooni sekretär, kes pidas väga oluliseks, et klubid saaid rääkida ka oma muresid ja vaadata, mis on hästi. Samuti tutvuti võimalustega, kuidas klubid saaksid rahvusvahelise organisatsiooni kohta hõlpsamini vajalikku informatsiooni kätte.

Y’s Men Soome-Balti piirkonna juhtide kohtumine Riias. Vestlevad Piia Karro-Selg, Y’s Men International Euroopa president ja Marina Mesipuu-Rhun, regiooni sekretär.
Video: Urmas Saard / Külauudised

„Aga kõige olulisem oli jagada omavahel kogemusi ja õppida üksteiselt. Ma arvan, et inimesed läksid siit ära palju rõõmsamana,” võttis Mesipuu-Rhun päeva õnnestumise mõne sõnaga kokku.

kuidas juba orienteeruvalt kuu aja pärast vastu võtta Euroopas, kuid peamiselt just Soome-Balti regioonis rahvusvahelisi kultuuridelegaate

„Ühtlasi tegime üheskoos ka plaane, kuidas juba orienteeruvalt kuu aja pärast vastu võtta Euroopas, kuid peamiselt just Soome-Balti regioonis rahvusvahelisi kultuuridelegaate (nn BF-delegaadid) Indiast – milliseid kogemusi neile jagada, mida õpetada ja otse loomulikult olla valmis neilt ka õppima,” lisas Piia Karro-Selg, Y’s Men International Euroopa president.

BF tähendab Building Fellowship programmi, mille ühe tegevusena viibis möödunud sügis-talvel näiteks Chiang Mais praktilisel õppel Pärnu klubi liige Gert Gentalen ja omakorda Pärnus Raeküla Vanakooli keskuse noortekeskuses praktiseeris möödunud talvel ja varakevadel Riia Y’s klubist Trepes Oskars Mucenieks.

KU päevatoimetaja