VILJANDIMAA VABADUSSÕJA MÄLESTUSSAMBA TAASAVAMINE, PÄRGADE ASETAMINE, TULEDE TSEREMOONIA

Fotogalerii

Taastatud Viljandi Vabadussamba avavad Eesti Vabariigi President Alar Karis (keskel), kaitseväe juhataja kindral Martin Herem ja Viljandi linnapea Madis Timpson.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

23. juuni hommikul toimus Viljandi Vabaduse platsil Viljandimaa Vabadussõjas langenute mälestussamba taasavamine, pärgade asetamine, tulede tseremoonia.

Taastatud Viljandi Vabadussamba avasid Eesti Vabariigi President Alar Karis, kaitseväe juhataja kindral Martin Herem, Viljandi volikogu esimees Helmen Kütt ja Viljandi linnapea Madis Timpson. Tseremoonial asetatati samba jalamile pärjad ja ühendati muinastuli ning mälestustuli võidutuleks. Sündmusel hoolitsesid muusikalise poole eest Viljandi Muusikakooli vanema astme puhkpilliorkester, meeskoor Sakala, Viljandimaa kammerkoor ning Viljandi muusikakooli mudilaskoor.

Viljandi linnavolikogu esimees Helmen Kütt tänas kõiki Vabadussamba taastamise jaoks annetanuid. „Eesti mõistes ajalooline suursündmus – Viljandimaa Vabadussõjas langenute mälestussamba taastamine ja selle avamine said võimalikuks vaid tänu Eesti riigi, Viljandi linna ja teiste samba taastamist toetavate omavalitsuste ning lahkete eraannetajate abil. Iga toetus oli oluline ning olen kindel, et tulnud südamest! Suur tänu ja sügav kummardus kõigile annetajatele!” sõnas Kütt.

KU päevatoimetaja