PILTUUDIS VILJANDI VÕIDUPÜHA PARAADIST

Fotogalerii ja videoklipp

Võidupüha paraadil Viljandis. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Jaanilaupäev kulmineerus Viljandis võidupüha paraadi ja maakaitsepäevaga.

Võidupüha paraad Viljandi Vabaduse platsil algas kell 11.00 Vabariigi Presidendi saabumisega, kuid üksused hakkasid platsile rivistuma pool tundi varem. Paraadil osales üle 900 inimese nii Eestist kui välismaalt.

Võidupüha paraadil Viljandis rivistusid üles kaitseliitlased, naiskodukaitsjad, kodutütred ja noorkotkad Lõuna maakaitseringkonnast. Lisaks partnerid politsei- ja piirivalveametist ning päästeametist. Liitlas- ja partnerriikidest osalesid paraadil esindused Soomest, Leedust, Lätist, Taanist, Poolast, Ameerika Ühendriikidest, Ühendkuningriikidest, Prantsusmaalt ja Rootsist.

Marsiviise mängisid kolm orkestrit: Kaitseliidu Pärnumaa maleva orkester, Tallinna maleva ja Jõgeva maleva ühendorkester ja sõjamuuseumi sõjaväeorkester. Lisaks nägi paraadil ka Sakala maleva torupilliüksust.

Sobiva ilma soosingul tegid paraadist ülelennu nii Eesti kui ka liitlasriikide lennuvahendid.

Viljandi võidupüha paraadilt lahkub viimasena Kaitseliidu Pärnumaa maleva orkester Kaido Kivi dirigeerimisel. Video: Urmas Saard / Külauudised

Paraadi peakorraldaja ja rivistaja ülemveebel Peeter Landi sõnul tegi Viljandi paraadi kahtlematult eriliseks taastatud Vabadussõja mälestussamba avamine, millega tasuti auvõlg esiisadele, kes Eesti eest oma elu andsid.

Vabariigi President andis tavakohaselt kaitseliitlastele ja naiskodukaitsjatele üle võidutule, mille nad viisid edasi oma kodumaakondadesse. Võidutuli läideti paraadipäeva hommikul, ühendades selle jaoks muinastule ja mälestustule. Uuendusena võis tänavu paraadilt võidutule koju viia ka Kaitseliidu küberkaitseüksuse esindaja. Küberkaitse üksuse võidutule põlemist sai virtuaalruumis jälgida üle kogu maailma.

Varasemalt on Viljandis võidupüha paraade peetud 1998. ja 2010. aastal.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

VILJANDIMAA VABADUSSÕJA MÄLESTUSSAMBA TAASAVAMINE, PÄRGADE ASETAMINE, TULEDE TSEREMOONIA

PILTUUDIS MÄLESTUSTULE TEEKONNAST PARAADILINNA VILJANDISSE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap