LIPU PÄEV ALGAS EMILIE KALMU KÜLASTAMISEGA

Fotogalerii

Kalmetu põhikooli õpilased esimese Eesti lipu õmbleja Emilie Rosalie Beermanni kalmul. Foto: Tatjana Keerup

Tänane sinimustvalge lipu 139. sünnipäev algas hoolimata vihmasajust esimese Eesti lipu õmbleja Emilie Rosalie Beermanni kalmul Viljandi Vanal kalmistul, kus Kalmetu põhikooli õpilased rivistusid auandvalt lippe hoidma.

Täna varahommikul kinnitas Kalmetu põhikooli direktor Ain Keerup, et olenemata ilmaennustusest, mille kohaselt tuleb seista vihmasajus, minnakse sajaprotsendiliselt kohale. Päevakohaste sõnavõttudega esinesid Viljandi muuseumi direktor Jaak Pihlak ja Vijandi valla abivallavanem Irma Väre ning mälestusteenistuse pidas Viljandi Pauluse koguduse õpetaja Allan Praats.

Vanalt kalmistult lahkudes võtsid Kalmetu kooli õpilased ette teekonna Sinti, kus keskpäeval algab samuti lipu päeva tähistav sündmus.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

SINDIS TÄHISTATAKSE LIPU PÄEVA ÜHISELT KALMETU KOOLI ESINDUSEGA

LIPUVILJET KANDVAD SINTLASED TULID LIPU PÄEVA HOMMIKUL EMILIE RAHUPAIKA