SINDIS TÄHISTATAKSE LIPU PÄEVA ÜHISELT KALMETU KOOLI ESINDUSEGA

Lipu päevad Sindis. Fotokollaaž: Urmas Saard / Külauudised

Tänavu tähistatakse 4. juunil Eesti lipu 139. sünnipäeva Sindis mitme olulise erinevusega võrreldes paljude eelnevate aastatega.

2021. aastal Sindis tähistatud lipu päeval. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kuna Sindi raekoda on renoveerimisel, siis kogunetakse keskpäevaks (12.00) sinimustvalge lipu sünnipäevale Julius Friedrich Seljamaa monumendi juurde, kus pidupäevalisi tervitab Pärnu Noorte Puhkpilliorkester Rein Vendla dirigeerimisel umbes veerand tundi kestva kontserdiga. Rahva ja lippuritega ühineb Viljandimaa Kalmetu kooli esindus oma lipukandjatega, kes on eelnevalt sama päeva hommikul külastanud esimese Eesti lipu õmbleja Emilie Rosalie Beermanni kalmu. Aukohal seisab lipu seltsi Sindi osakonna liputoimkond. 17. mail õnnistati EELK Sindi koguduses MTÜ Eesti Lipu Seltsi Sindi osakonnale annetatud pidulikku lippu, mida 4. juunil hoiab seltsi liige Marko Šorin, teda assisteerivad seltsi noored toetajaliikmed Kaisa Hartwich ja Magnus Hartwich. Seljamaa monumendi juures kõnelevad lipu seltsi esimees Jüri Trei ja juhatuse liige Trivimi Velliste.

kontserdi peaesineja Sindi oma mees Alen Veziko

Pidulikule tseremooniale järgneb orkestri mürtsudes rongkäik, mis suundub esmalt 40-aastaseks saava Sindi muuseumi juurde. Valgel istepingil avatakse muuseumi töötajate nimede tahvel. Pärast üürikest peatust siirdub rongkäik Tööstuse tänavale ja Pioneeride puiestee kaudu võetakse suund Sindi gümnaasiumi õuele.

Rongkäiku korraldavad Maribel Pikker ja Chätlyn Parts, ohutut liikumist turvavad politseiga kooskõlastatult Sindi Avatud Noortekeskuse noormehed Alex Anufriev ja Allan Valdek.

Pärnu Noorte Puhkpilliorkester lipu päeva tähistamisel Sindis 2021. aastal.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Koolimaja õuel toimuval kontserdil võtavad sõna Tori vallavanem Lauri Luur ja Sindi gümnaasiumi direktor Karel Alliku. Meelahutuslikus kavas on kontserdi peaesineja Sindi oma mees Alen Veziko. Veel esinevad Sindi gümnaasiumi vilistlased, Sindi gümnaasium, Sindi muusikakool ja Sindi lasteaed. Sindi gümnaasiumi õpetaja Eneli Arusaar: „Minu jaoks on oluline, et need lapsed, kes alustasid juba teisest klassist, on täna vilistlastena ikka meiega. Need on Õnneli, Chätlyn ja Kaisa. Neile kohe tuleb järele järgmine põlvkond: Sten Eric, Noora, Maribel, Lisette, Akexandra, Romet.”

Tori kultuurikeskus lubas tuua pinke, et seismise raskustega inimesed saaksid istuda. Keskus kostitab ka joogi ja suupistetega.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

EESTI LIPU SELTSI SINDI OSAKONNA PIDULIKU LIPU ÕNNISTAMINE