VILJANDI MAAKONNA HAIGLA JA TERVISEKESKUSE EHITAMINE JÄTKUB TÄIEL TUURIL

Viljandi haigla- ja tervisekeskuse ehituse jätkumine 2023. aasta märtsis.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Tänavu jaanuarist jätkavad ühispakkumise teinud ehitusfirmad Rand ja Tuulberg ning Ehitustrust Viljandi haigla Tervikum ehitust, mis jäi eelmise ehitaja käes hinnatõusule ja tarneraskustele viidates toppama.

Viljandi haigla- ja tervisekeskuse ehituse jätkumine 2023. aasta märtsis
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Algsest hinnast oluliselt kallimaks mineva Viljandi haigla hoone suletud netopind on 23 000 m². Riigi Kinnisvaraga sõlmitud lepingu maksumuseks on ilma käibemaksuta 51,94 miljonit eurot ilma käibemaksuta. Eelmine ehitusleping oli suurusjärgus 39 miljonit eurot. Uus ja innovaatiline tervishoiukompleks peab valmima 2025. aastal. Ehitustööde kestuseks määratud 29 kalendrikuule lisandub kuue kalendrikuu pikkune periood garantiiajal teostatava tehnosüsteemide hoolduseks.

Tervikumis saavad olema nii perearstid, erinevate uuringute võimalused, eriarstid ja erakorraline meditsiin ja taastusravi

Viljandi haigla- ja tervisekeskusega ehitatakse ümber kogu maakonna tervise- ja sotsiaalsüsteem, mis on ainulaadne projekt kogu Baltikumi piirkonnas. Eesmärgiks on tuua sümbioosina ühte hoonesse kokku kogu ravi- ja sotsiaalteenuste pika ahela kõik lülid ning panna nad kiiresti ja paindlikult ühtse meeskonnana koos tööle. Tervikumis leiavad eest uued töötingimused linna perearstid, -õed ja haigla töötajad, suurusjärgus umbes 500 inimest. Tervikumis saavad olema nii perearstid, erinevate uuringute võimalused, eriarstid ja erakorraline meditsiin ja taastusravi – kõik vajalik Viljandi maakonna inimestele mugavalt ühe katuse all, kus mitmesuguste valdkondade spetsialistide omavaheline suhtlus oluliselt paraneb.

Viljandi haigla- ja tervisekeskuse ehituse jätkumine 2023. aasta märtsis.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Maakonna haigla ja tervisekeskuse ehitust toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi ja Sotsiaalministeeriumi poolt läbi Tervisekeskuste kaasajastamise meetme. Vabariigi Valitsus esitas mullu detsembris ettepaneku Euroopa Komisjonile Viljandi haigla projekti rahastamiseks Eesti taaste- ja vastupidavuskavast.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

VILJANDI HAIGLA LÕPUNI EHITAMISEKS KUULUTATI VÄLJA UUS RIIGIHANGE

AASTA VILJANDI UUE HAIGLA EHITUST