VILJANDI HAIGLA LÕPUNI EHITAMISEKS KUULUTATI VÄLJA UUS RIIGIHANGE

Viljandi maakonna haigla pooleliolev ehitus. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Riigi Kinnisvara kuulutas välja uue riigihanke Viljandi maakonna haigla ja tervisekeskuse ehituseks, et lõpetada Viljandi kesklinna rajatav 23 000 m² suuruse netopinnaga uus tervishoiukompleks 2025. aastal.

SA Viljandi Haigla juhatuse esimees Priit Tampere sõnul on selge, et Tervikum on jätkuvalt nii kogukonna kui riigi jaoks oluline arendus. „Kuna väliskeskkonna muudatused on olnud nii drastilised, siis oli ehituse normaalseks jätkamiseks vajalik teha uus hange. Tagasiside ehitusturult lubab meil olla hanke õnnestumise osas mõõdukalt optimistlik – võimalike ehituspartnerite huvi on olnud suur. Vahepealne vaikelu ehitusel on olnud täidetud pikkade ja tihedate tööpäevadega, selleks, et senise töövõtjaga nii platsil kui dokumentides lõpetamine vormistada ning uus hange ette valmistada, arvestades kiirelt muutuda võivaid olusid,” selgitas Tampere.

„Uue hanke koostamisel oleme palju mõelnud sellele, et kõik riskid lepingu täitmisel ei jääks ehitustööde partnerile. Riskide jagamisel oleme näiteks näinud ette ehitustööde indekseerimise võimaluse. Me endiselt ei tea, mis üllatused meid lähiajal majanduses ees ootamas on, kuid hoolimata sellest soovime leida motiveeritud partnerit, kellega koostöös Tervikumi ehitus lõpuni viia,“ sõnas Riigi Kinnisvara kinnisvaraarenduse direktor Mihkel Mäger.

„Viljandi maakonna haigla ja tervisekeskuse Tervikum ehitus“ riigihanke pakkumuste esitamise tähtaeg on käesoleva aasta 10. november.

Viljandi maakonna haigla ja tervisekeskuse eskiis. Foto: Riigi Kinnisvara

Viljandi haigla- ja tervisekeskusega ehitatakse ümber kogu maakonna tervise- ja sotsiaalsüsteem, mis on ainulaadne projekt kogu Baltikumis ning mille eesmärk on tuua sümbioosina ühte hoonesse kokku kogu ravi- ja sotsiaalteenuste pika ahela kõik lülid ning panna nad kiiresti ja paindlikult ühtse meeskonnana koos tööle. Tervikumis saavad uued töötingimused Viljandi linna perearstid ja -õed ning haigla töötajad, suurusjärgus ca 500 inimest.

Tervikumis hakkavad asuma perearstid, erinevate uuringute võimalused, eriarstid ja erakorraline meditsiin ning taastusravi. Suurendatakse koostööd sotsiaalvaldkonnaga, et inimese sotsiaal- ja tervishoiumured, mis on omavahel sageli tihedas seoses, saaksid lahendatud üheskoos. Viljandi maakonnas ning lähiümbruses elab ca 50 000 inimest, kelle jaoks diagnostika ja eriarstiabi ning suures mahus ka perearstiabi tingimused muutuvad paremaks.

Viljandi maakonna haigla ja tervisekeskuse ehitust toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi ja Sotsiaalministeeriumi poolt läbi Tervisekeskuste kaasajastamise meetme.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

AASTA VILJANDI UUE HAIGLA EHITUST