AASTA VILJANDI UUE HAIGLA EHITUST

Fotogalerii

Viljandis uue haigla ja tervisekeskuse Tervikum ehitus 2022. aasta juuli alguses.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

See oli mullu 25. mail, kui Viljandi haigla ja tervisekeskuse krundil kesklinnas turuplatsi kõrval kirjutasid pidulikult Tervikumi ehituslepingule alla SA Viljandi Haigla, Riigi Kinnisvara AS ning OÜ Fund Ehitus. Nüüdseks on eelmise aasta juunis alustatud Viljandi uue haigla ja tervisekeskuse Tervikum ehitus kestnud veidi üle aasta.

Rajava 23 000 m² suuruse netopinnaga uus ja innovaatiline tervishoiukompleks peab kava kohasel valmima aastaks 2023. Tervikumi ehituseks vajaminev summa on 47,2 miljonit eurot, projekti kogumaksumus on koos käibemaksuga 58,3 miljonit eurot.

SA Viljandi Haigla juhatuse esimehe Priit Tampere sõnul on Tervikumi hoone mitmes mõttes märgiline. „Esiteks on see esimene nullist ehitatud haiglahoone taasiseseisvunud Eesti Vabariigis. Teiseks annab see märku, et Viljandi haigla jääb ja areneb ning on kogukonna jaoks olemas, muutes arstiabi maakonna elanikele kättesaadavamaks kui varem. Kolmandaks on see oluline teetähis kontseptsioonina, mille kohaselt säilib kohalik tervishoid tugevana läbi koostöö perearstide, eriarstide, haigla ja sotsiaalteenuste vahel – see ongi Tervikum“.

Riigi Kinnisvara ASi juhatuse esimehe Kati Kusmini sõnul ollakse hoone rajamisel valmis lahendama ehituslikult väga nõudlikke ülesandeid, alates tervishoiuvaldkonna hoonele seatud eritingimustest, hoone kasutajamugavuse ja ligipääsetavuse tagamisest kuni tehnosüsteemide ja hoone energiatõhususeni.

Urmas Saard