KOLMEKUNINGAPÄEVAL RAEKÜLAS

Fotogalerii

Kolmekuningapäeval Raekülas. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Reedel, 6. jaanuaril, avati Pärnus Raeküla Vanakooli keskuse ees jõuluaja muutuvate installatsioonide sarja viimane vaade, mis keskendus kolmekuningapäeva illustreerimisele.

Installatsiooni avas kohaliku Barnabase koguduse preester Thomas, kes luges päevakohast teksti Piiblist. Laulis Liis-Marii Nõmm Tori vallast. Luule värsse luges Ukraina seltsi Vitšisna liige Valentina Golenkova.

Päeva juht Regyta Eriste luges sissejuhatusena algussõnadeks Luuka evangeelimist Maarja ja Siimeoni kiituslaulu: “Issand, nüüd sa lased oma sulasel lahkuda rahus oma ütlust mööda, sest mu silmad on näinud sinu päästet, mille sa oled valmistanud kõigi rahvaste silme ees: valgust, mis on ilmutuseks paganaile, ja kirkust sinu rahvale Iisraelile.” (Luuka 2: 29-31) Maarja kiituslaul: „Mu hing ülistab Issandat ja mu vaim hõiskab Jumala, minu Päästja pärast… Ta on tõuganud maha võimukad troonidelt ja ülendanud alandlikke, näljaseid on ta täitnud heade andidega, ent rikkad saatnud minema tühjalt.” (Luuka 1: 47, 52-23)

Päevateemaliste installatsioonide avamist on korraldanud kristlike hoiakutega Pärnu Y-klubi koostöös Barnabase kogudusega.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

JOOSEP TAMMO: „TARKADEST EHK NUTIKATEST VIGADEST” ON ALATI VÕIMALIK MIDAGI ÕPPIDA

MARTIN MÄEVÄLI PÄLVIS ESIMESE ERICH ROODUSE NIMELISE STIPENDIUMI

JOOSEP TAMMO: MEIE ELU MUSTA LAE KOHAL ON AVATUD TAEVAS

RAEKÜLAS LAULDI JÕULULAULE

NELJANDAL ADVENDIL IMETLETI NOORTE ÜLIANDEKAT LUULET, KUULATI LAULE JA JUMALA SÕNA

ESIMESEL ADVENTPÜHAL TUNNUSTATI TUBLISID RAEKÜLA HEAKS TEGUTSEJAID