ALLAN SAARM – PORTREE ILMA LÕUENDIT JA PINTSLIT KASUTAMATA

Toimetuse repliik

Allan Saarm. Foto: Jana Paulman – Jana Paulman. Jana Paulman. Foto: Karl Gabriel Paulman

Kirjanduse ajalugu teadjatele võib arbujatest lugemine seostuda esimese asjana ennesõjaaegses Eestis tekkinud luuletajate rühmitusega, mis kujunes välja ühesuguste vaadete ja mõtetega sõpruskonnas. Aga kui Jana Paulman keskendub homses talle eraldatud arvamusrubriigis arbuja Allan Saarmi nimele, siis tema isik koondab enda ümber inimesi, keda paeluvad ennustamine ning hingede- ja elavate maailma vahendamine.

Sedakorda jääb siis Jana arvamine tagaplaanile ja autor püüab sõnade abil portreteerida arbujat Allanit, kes pääses eelmise aasta telesaates „Eesti selgeltnägijate tuleproov” finaali.

Varem vaid sotsiaalmeedia kaudu suheldes idanes Janal temaga põnev koostööplaan ja eelmisel nädalal kohtuti silmast silma. Jana salongi uksest astus sisse soojade silmadega, muhe ja väga võimsa energiaga arbujate kuningas ise – Allan Saarm, kirjeldab Jana. „Sellise tiitli pole ta ise endale võtnud, vaid oma valge maagiaga inimesi aidates ausalt välja teeninud – sedasi teda kutsutakse.”

Enamasti teatakse seitset tšakrat: energiakeskuseid inimese kehas ülevalt alla, mis mõjutavad kõiki meie eluvaldkondi. „Tegelikult on tšakraid hoopis kakskümmend üks”, ütleb Allan ja seletab, kuskohas asuvad ülejäänud energiakeskused. Tähtsaimad ongi tema sõnul peopesades, mille kaudu on võimalik tunnetada näiteks käteldes teise inimese energiat.

Külauudised