ÜHEKSANDAT KORDA TOIMUV KULTUURIFESTIVAL SÄRIN TEATAS ESIMESED ESINEJAD


SÄRIN 2023. Foto: Siiri Männi

Kultuurifestival Särin ootab uusi ja vanu sõpru 13.–14. septembril jälle Raplasse, kultuuriklubisse Baas, kus enne lauspimeduse saabumist akud säravate kultuurielamustega täis laadida.

Festivali südameks kujunevad viis alaprogrammi, milles põimuvad omavahel film, teater, muusika, kunst ja kirjandus, tuues Raplasse loojaid lähedalt ja ka kaugemalt. Korraldaja sõnul saab sealt särisevat elurõõmu, mõnusaid arutelusid, elamusi ja ootamatuid uusi lemmikuid nii kohalik kui ka külaline.

Festivali koduks on Rapla vana autobussibaas töökoja ja hoovi lavaga, kuid vooluringi lubatakse ühendada ka Rapla Kaasaegse Kunsti Keskus ja Rapla kultuurikeskus.

Täielik programm avalikustatakse juunis, kuid praeguseks on avalikustatud esimesed esinejad ja muusikasõprade suureks rõõmuks toob kultuurifestival teiste seas lavale ka Haldi & ans Flamingo. Kirjanduse ja teatri huvilistele tuleb tänavu midagi erilist ja liigutavat. Festivali kaks programmi põimuvad üheks, et tuua publikuni Indrek Koffi teose „Issi!” ettelugemine näitlejatega.

Haldi & ans Flamingo näol on tegemist soul-disko-estraadigruuvi laineharjal triiviva kooslusega. Seni on nende repertuaaris olnud kuue- ja kaheksakümnendate Eesti estraadidiivade esitatud pärlid, aga juba augustis ilmub nende esimene EP, mis salvestati Raplas.

Haldi Välimäe. Foto: Kaisa Nele Hendla

Festivali Särin muusikalise kava üks loojatest Sten-Olle Moldau kinnitab, et ansamblit tasub vaatama ja kuulama tulla: “Haldi & ans Flamingo on Eesti kõige suurem tantsumuusika kollektiiv, kes loob muusikat, mis oleks justkui kirjutatud 70ndatel. Ehk 20-aastased noored teevad 80-aastaste muusikat.

Publikuhääletusel valiti 2023. aasta kauneimaks raamatuks Indrek Koffi “Issi”

Indrek Koffi kõrgelt kiidetud kogupereteost „Issi!” loevad festivalil ette näitlejad Doris Tislar, Ott Kartau, Ursel Tilk jt. Kohal viibib ka autor ise. Üritusele oodatakse teatri ja kirjanduse sõpru ja lapsevanemaid, eriti aga just issisid oma lastega.

Indrek Koff on hinnatud autor ja tõlkija, kelle sulest ilmunud arvukalt kirjandusteoseid. “Issi!” on aga midagi täiesti omanäolist – see on värsivormiline näidend, mis ärkab näitlejate esituses tõeliselt ellu ja on mõtteliseks järjeks autori eelmisele raamatule “Kuhu lapsed said?”. Kui eelmises teoses läksid kaduma lapsed, siis raamatus “Issi!” kaob isa, mattudes kohustuste alla. “Issi!” valiti publikuhääletusega 2023. aasta kõige kaunimaks Eesti lasteraamatuks

PS! Korraldaja võtab õiguse teha programmis vastavalt olukorrale muudatusi.

Särin 2024 soodsa hinnaga särtsaka reageerija passid on müügil kuni 31. juulini.

KU päevatoimetaja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap