LOOMAAIA TALVISED RETKED ÖISE ELUVIISIGA LOOMADE JUURDE

Amuuri leopard. Foto: Alexei Jevgeni Fil / Tallinna loomaaed

Loomaaia külastajate seas populaarsed ja oodatud talvised õhturetked toimuvad ka sel aastal advendieelsetel laupäevadel. Aasta lõpul avatakse õhtuti loomaaia väravad ainult neljal korral ning avaneb suurepärane võimalus kuulata ja näha kogenud giidide lugusid öise eluviisiga loomadest.

Talvised hämarad laupäevaõhtud on parim aeg loomaaias jalutades kogeda kordumatut elamust ja märgata loomi, kes tavaliselt päevasel ajal peitu on pugenud. Millised videvikulise eluviisiga ning põhjamaist karget kliimat nautivad loomad ja linnud end aga talveõhtutel vaatlemiseks näitavad, saab näha alles retke käigus. Loomade öise elu saladustest räägivad ja nende käitumist aitavad lahti mõtestada loomaaia kogenud töötajad ning loodushariduse spetsialistid.

Retked õhtuhämaruses toimuvad laupäeviti, 26. novembril ja 3., 10. ning 17. detsembril algusega kell 16.00. Ühel päeval toimub neli giidiga ringkäiku – kolm eestikeelset ja üks venekeelne. Retked kestavad orienteeruvalt 2,5 tundi ja toimuvad iga ilmaga. Riietuda soovitatakse vastavalt ilmastikuoludele.

Õhtuste retkede piletid on müügil ainult Piletilevis. Ekskursioonile tulijatel palutakse pileti ostmisel tähele panna, et see saaks ostetud sobivast väravast (Ehitajate tee 150 või Paldiski mnt 145) algavale ringkäigule.

Lisaks on novembris ja detsembris pikendatud loomaaia igapäevast sissepääsu ja kassade lahtiolekuaega kuni kella 15.30-ni, et külastajad saaksid õhtuti omal käel videvikuloomade elu uudistada.

Loomaaed on jalutamiseks avatud kuni kella 17-ni.

KU päevatoimetaja