VALGA JÜRIPÄEVA JOOKSU VÕITIS KAIMAR KARM

Valgamaa Jüripäeva jooksja Kaimar Karm, PPA Lõuna prefektuuri uurija,
pjedestaali kõrgemal kohal. Foto: Ave Kaupmees

Valgamaa Kutseõppekeskus korraldas kuuendat korda Jüripäeva jooksu ja tervisekõnni. 24. aprillil toimunud tervisepäeval läks rajale 81 osalejat, võidukarika viisid koju ka Ken Urb, Reelika Savi, Heleri Siim, Tiiu Kannes, Hanno Valdmaa ja Mario Pruli.

Valgamaa Jüripäeva jooksjad. Foto: Ave Kaupmees

„Võistlus õnnestus suurepäraselt, jooksurada oli küll raske aga huvitav ning hoolimata tuulisest ilmast tuli võiduaeg parem kui eelmisel aastal,“ rääkis traditsioonilise Jüripäeva jooksu korraldaja, Valgamaa Kutseõppekeskuse õpetaja, Aivo Kuld. „Meie soov on jüripäeva jooksude traditsiooni jätkata ning kaasata osalema rohkemate koolide õpilasi ning vallaelanikke. Meil on õpetajatest tugev korraldustiim, tänavu lõi kaasa koguni kolmteist õpetajat ning olen väga tänulik ka kõikidele toetajatele ja sponsoritele.“

Jüripäeva jooksu starti läks seekord 81 osalejat neljas kategoorias – kuni 23-aastased noored M ja N võistlusklassides ning täiskasvanud alates 23. eluaastast M ja N võistlusklassides. Auhinna pälvisid iga võistlusklassi kolm parimat.

Võistlusdistantsi pikkuseks oli 7,5 km, jooksjad läbisid raja Valgamaa Kutseõppekeskuse juurest mööda Transpordi tänavat Valga-Tartu maanteeni ning sealt edasi Jaanikese kaudu Valga-Tõrva maanteele, kust pöörduti tagasi koolimaja juures asuvasse finišisse.

Jooksu võitjaks tuli harrastussportlane ja PPA Lõuna prefektuuri uurija Kaimar Karm, kes osales Jüripäeva jooksuvõistlusel juba neljandat korda. „Tänavuse jooksu muutis huvitavaks, et rada oli varasemaga võrreldes muudetud. Võistlus oli väga hästi korraldatud ja emotsioon võimas. Väga äge, et Valgamaa Kutseõppekeskus sellist üritust korraldab,“ rääkis Kaimar Karm.

Tervisekõndijad võtsid ette viie kilomeetri pikkuse distantsi mööda Valga-Uulu maanteed, kust liiguti mööda Aiandi teed Kellile ning edasi juba Tartu maanteed ja Transpordi tänavat mööda tagasi kooli juurde. Terviseteadlikkuse tõstmiseks oli kõigil spordihuvilistel võimalus kohapeal vererõhku ja veresuhkru taset mõõta.

Jüripäeva jooksu korraldas Valgamaa Kutseõppekeskus koos abistajate ja toetajatega.

KU päevatoimetaja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap