FOTONÄITUS „SINDI 85” JÕUDIS AASTAPIKKUSEL RÄNNAKUL KÜMMEKOND PÄEVA ENNE LINNA JÄRGMIST SÜNNIPÄEVA PÄRNUSSE

Näituse „Sindi 85” avamine Raeküla Vanakooli kogukonnakeskuses. Foto: Piia Karro-Selg

Kolme Sindi linna hobifotograafi näitus avati mullu 1. mail Sindi raamatukogus. Edasi liikus näitus Tori alevikku, Urgele, Suigu ja Are raamatukogudesse. Täna kuuendas asukohas avatud näitus väljus juba väljapoole Tori valla piire, Sindi naaberlinna Pärnusse. Väljapanekut saab uudistada kuni 9. juunini Raeküla Vanakooli kogukonnakeskuses.

Näitus „Sindi 85” Raeküla Vanakooli kogukonnakeskuses. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Näituse avapäeva külaliste enamiku moodustasid parajasti majas viibivad noored.

Raeküla Vanakooli kogukonnakeskuse juhataja Piia Karro-Selg on näituse “Sindi 85” tulekust nende majja väga tänulik, kuna ühes sellega tekkis noorsootöötajatel hea võimalus jätkata oma noorte kultuurilist harimist. „Nimelt on meie noorsootöötajad Marina Mesipuu-Rhun ja Ave Teeääre võtnud tänavu eesmärgiks laiendada meie noorte silmaringi just erinevate kunstinäituste külastamistel ja õpetada neid nii käituma nende avamisel kui suhtlema silmast silma loojate endiga,” selgitab juhataja. „Nii kavandasimegi keskuse aulasse riputatud näituse avada ühiselt meie koolivaheaja sissejuhatavasse laagrisse ja nukuteatri ringi saabunud noortega. Rõõmuga kogesime, et noored olid kenasti valmistunud. Nii oli neil fotokunstnike tarbeks varutud isegi isetehtud igihaljad paberlilled! Nad kuulasid hoolega kunstniku jagatud teavet ja uurisid põhjalikult seinal rippuvaid imelisi fotojäädvustusi. Veel kord – suur tänu, sindilased ja sintlased!”

Näitusele on esitanud valiku oma aastatepikkusest tööst Helen Parmen, Este Maidle ja Urmas Saard. Lõpliku valiku tegi näituse ellukutsuja Helen Parmen, kelle jaoks on tegemist juba viienda näitusega. Este Maidle fotod rändavad näituselt näitusele esmakordselt. Urmas Saardil on olnud küll varem üks tagasihoidlikum isikunäitus Pärnus ja Sindis, aga ühisnäitusel esimest korda. Põhjalikum ülevaade käesolevast näitusest ilmus Külauudistes 2023. a 1. mail, mida saab vaadata siit. Lisada võib siiski seda, et juba näituse alguspäevadel sooviti mõningaid pilte oma koduseinu kaunistama. Autoritega kokkuleppel püsib võimalus nüüdki endistviisi.

Piia Karro-Selg osundab, et samaaegselt täna keskuse aulas avatud fotonäitusega on fuajees vaatamiseks ka noore kunstniku Häili Palmiste looming. Neiu näitus avati möödunud pühapäeval, kui toimus järjekordne Erasmus+ strateegilise partnerlusprojekti “Empowered to Empower” Kogemus- ja loovusklubi naistele “Ausalt – elust enesest” kokkusaamine. „Niisiis saab vanakoolis nautida nii maali- kui ka fotokunsti!”

Ku päevatoimetaja

Samal teemal:

KOLME HOBIPILTNIKU LOOMING SINDI RAAMATUKOGUS

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap