SEITSMENDA UHLA-ROTIKÜLA VÕITIS ROMAN FOSTI, NAISTEST OLI VÕIDUKAM ANU PIIROJA

Suur fotogalerii

Roman Fosti, seitsmenda Uhla-Rotiküla elamusjooksu võitja ajaga 00 37 30.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Tänast taasiseseisvuspäeva tähistaval seitsmendal Uhla-Rotiküla elamusjooksul võistelnud Roman Fosti võit oli ootuspärane ja selles ei kahelnud mitte keegi.

Viis päeva tagasi saavutas Roman Fosti Münchenis peetud kergejõustiku Euroopa meistrivõistluste maratoni rajal 41. koha ja tehtud pingutuse järel polnud elamusjooksu peakohtunik Priit Neeme päris kindel kas tänane võitja hakkab viimast endast välja panema ja läheb senist rajarekordit püüdma. Tõepoolest seda ta ei teinud. Lottemaa kohal oli näha, kuidas Fosti jooksis paaris ühte sammu hoides Franko Reinholdiga, neile järgnes mõnekümne meetrise vahemaaga Aaro Tiiksaar. Kuid 10,64 kilomeetrise raja läbimise järel ületas Fosti Raeküla staadioni finiši joone juba uhkes üksinduses, rahulikul tempol, vähimatki väsimuse märki ilmutamata ja kergel naerul näol. Finiši punast paela puudutas elegantse hüppega kõrgele üles. Jooksuajaks mõõdeti 00:37:30. Pole teada mitu sekundit ta kaotas elamusraja looduse ilu nautides ja tähelepanematusest jala puujuurika taha jätmisega, mis viis võiduka jooksja hetkeks suuremal määral liivase pinnasega ühendusse.

Uhla-Rotiküla elamusjooksu start on antud. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kui Lottemaa kohal võis näha Aaro Tiiksaart kolmandana esijooksjatele järgnemas, siis hiljem kohad Franko Reinholdiga vahetusid. Teisena lõpetas Tigude Jooksuklubi mees Aaro Tiiksaar ajaga 00:37:47 ja kolmandana Franko Reinhold tulemusega 00:37:58.

Naistest oli väledaim 12. kohal lõpetanud Anu Piiroja, kes juba neljandat korda võitis naistearvestuses Uhla-Rotiküla jooksu.

Anu Piiroja, Uhla-Rotiküla jooksu väledaim naine. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Osales ka kahekordne olümpia hõbemedalimees Jüri Jaanson, aga ta ei võistelnud vaid läbis raja lihtsalt kergel kõnnakul ja sörgil. Rinnanumbriga üks startinud Urmas Hallik on üks Uhla-Rotiküla jooksu ellukutsujatest ja tema lõpetas 29. kohal ajaga 00:53:07. Ühtekokku jõudis finiši protokolli 77 võistlejat, mida on mõnede varajasemate aastate võrdluses poole vähem. Mullu startis 99 võistlejat seepärast, et riigi poolt kehtestatud kord ei lubanud osalejate hulka kolmekohalise numbriga mõõdetavaks paisutada.

Urmas Saard

Samal teemal:

OLGA ANDREJEVA OLI KUUENDA UHLA-ROTIKÜLA JOOKSU VÄLEDAIM NAINE, KUID KÕIGE KIIREMANA LÕPETAS KARL MÄE

Üle 100 foto: TIMMO JERET ÜLLATAS JULGEMAIDKI ENNUSTAJAID

Uhla-Rotiküla elamusjooksul selgusid kõige väledamad ja need, kes lõpuni vastu pidasid

Karl Mäe on Uhla–Rotiküla kolmanda elamusjooksu võitja

Uhla-Rotiküla jooksu võitja Taavi Tambur

Uhla-Rotiküla elamusjooksu võitis Andrus Veerpalu ja Laura Kallas läks koju uhiuue jalgrattaga