Karl Mäe on Uhla–Rotiküla kolmanda elamusjooksu võitja

Uhla – Rotiküla jooksud on pühendatud taasiseseisvumise päevale ning Pärnu Raeküla linnaosa ja Häädemeeste valda siduvale Pätside perekonnale, kelle liikmed mõjutasid kunagi mõlema piirkonna arengut. Sellest ka korraldajate tahe kinkida Eesti Vabariigi sajanda juubeli aastatel tervisliku liikumise harjumus Pätside radadel.

Andres Veerpalu õnnitleb endast väledamalt jooksnud kolmanda Uhla–Rotiküla  elamusjooksu võitjat Karl Mäed Foto Urmas Saard
Andres Veerpalu õnnitleb endast väledamalt jooksnud kolmanda Uhla–Rotiküla elamusjooksu võitjat Karl Mäed. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Vaatamata väga vihmasele ilmale osales Uulu staadionil 32 last ja Raeküla staadionil oli väikseid sportlasi 28.[/pullquote]Korraldustoimkonna liige Mikko Selg ütles, et tänavu registreerus jooksule umbes sama palju, kui kahel esimesel aastal kokku. Kuigi rada on muutunud kergemini läbitavaks, mõjutas eeldatud tulemustest veidi pikemaid ajanäite pidev vihmasadu.

Esimesena jooksis läbi finišilindi Karl Mäe, kelle ajaks fikseeriti 0.35.53. Esimese jooksu võitja Andrus Veerpalu parandas sedakorda oma aega pea kahe minutiga, saades tulemuseks 0.36.43. kolmandana finišeerunud Martin Tarkpea ajaks mõõdeti 0.37.47. Parim Raeküla meesjooksja Raio Piiroja jäi nelja sekundiga neljandaks: 0.37.51.

Naistest eelmise aasta teise koha omanik Jaana Õunaid tuli tänavu õrnema soo esindajaist ajaga 0.44.48 esimeseks ja mullune võitja Anu Teppo saavutas ajaga 0.44.58 teise koha. Kolmandana lõpetas Klaarika Kuusk, tulemuseks 0.44.59, mis tähendas kõigest ühe sekundilist vahet eespool jooksjaga.

Uhla – Rotiküla jooksu 2016. aasta võitja oli Andrus Veerpalu tulemusega 38.37 ja 2017. aastal võitis Sparta jooksja Taavi Tambur ajaga 35.18,1.

Piia Karro-Selg, Raeküla Vanakooli Keskus / MTÜ Selts Raeküla juhataja ja juhatuse liige, rääkis kõigile osalejatele kaela riputatava meene kujunduselemendi motiveerivast küljest. Igal aastal riputatakse raja läbinud jooksjatele ja kõndijatele kaela roti kujutisega meene, mis esimesel aastal oli sinine, teisel must ja kolmandal aastal valge. Nii kombineerub iga kolme aasta lõikes jooksjatele sinimustvalge komplekt. Järgmisel aastal toimuv jooks alustab uut sinimustvalget ringi.

Lisaks täiskasvanute arvestustele toimusid ka lastejooksud. Vaatamata väga vihmasele ilmale osales Uulu staadionil 32 last ja Raeküla staadionil oli väikseid sportlasi 28.

Elamusjooksu heale kordaminekule tuli appi umbes 30 vabatahtlikku abilist, kellele Piia Karro-Selg on tehtud töö eest väga tänulik. Peakohtuniku ja teadustaja ülesandeid täitis Priit Neeme. Ajavõtjate meeskonda kuulusid Mati Puust, Marika Kukk ja Milve Jaakson. Sekretärina tegi tööd Reili Auling. Uhla – Rotiküla elamusjooksu mõtte algataja on Enn Hallik, kes ka ise läbis vihma trotsides raja mõõdukal tempol joostes. Külauudiste meeskonda abistasid Mikko Selg, Piia Karro-Selg ja Kandela Õun. Viimane varjas vihmavalangute eest oma vihmavarjuga kaameramehe kallist kaamerat.

Ka tänavu läks kõigi osalejate vahel Möller Auto ja Škoda peaauhinnana loosimisele jalgratas, mille võitis Kersti Poopuu.

Urmas Saard

Samal teemal:

Taavi Tambur, teise Uhla-Rotiküla jooksu võitja Foto Urmas Saard

 

 

 

Uhla-Rotiküla jooksu võitja Taavi Tambur

Andrus Veerpalu, esimese Uhla-Rotiküla elamusjooksu võitja Foto Urmas Saard

 

 

 

Uhla-Rotiküla elamusjooksu võitis Andrus Veerpalu ja Laura Kallas läks koju uhiuue jalgrattaga