VIEVISE ANSAMBEL LAULIS TAAS KULTUURIDE SILLAL

Fotogalerii

Vievise ansambel Pärnu-Jaagupi hooldekodu õuel. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Rahvusvaheline projekt “Kultuuride sild: Vievis – Pärnu” tõi 12. augustil Pärnusse Leedu väikelinna Vievise nais- ja meesansambli Con Moto, kes andis samal päeval esimese kontserdi Sindi muuseumi hoovil ja jätkas laupäeval esinemistega Raeküla Vanakooli keskuses, Pärnu-Jaagupi hooldekodus ning Pärnu bussijaamas.

Käesolev projekt on osa Vievise esmamainimise 500. aastapäeva tähistamisest, mille käigus on toimunud juba kolm ühistegemist ja tulemas veel neljaski.

Kontsertkava oli muuseumi hoovil väga mitmekesine, sama ka teistes kontsertpaikades. Avalooks lauldi selges eesti keeles „Põhjamaad”. „Kindlasti teate Elvis Preslis’e lauldud tuntud laulu „Love me Tender”, aga leedu luuletaja Salomėja Nėris on loonud samale viisile oma sõnad, millele omakorda tegi aranžeeringu Nijolė Sinkevičiūtė,” rääkis Audrone. Kontserdi lõpetas laul filmist “Waterloo Bridge” (“Waterloo sild”), mis on romantiline, huvitav ja stiilne viis näidata parimaid stseene ühest kõigi aegade romantilisemast kinolinastusest. Audrone palus kõigil lauljatel ja kuulajatel ühineda kätest kinnihoidmisega.

Elektrilisel klahvpillil saatis helilooja Kęstutis Paulaitis.

Lauljate puhtad hääled jäid helisema veel kauaks

Ühena muuseumi hoovis istunud kuulajatest lausus Eneli hiljem, et päike soojendas hinge ja lauljad soojendasid südant. „Lauljate puhtad hääled jäid helisema veel kauaks. Meeldiv oli, et iga laul juhatati sisse. See andis kuulajale võimaluse laulule kaasaelamiseks. Muusika avab ja toetab. Läbi muusika mõistame me kõiki,” rääkis Eneli.

Sindi muuseumi töötaja ja kohalik giid Kiki Pärnpuu viis külalised jalutuskäigule linna huviväärsematesse paikadesse. Üks huvitavamaid kohti on Sindi kärestik.

Laupäeval liitusid Leedu ansambliga Raeküla Vanakooli keskuse aulas ja Pärnu-Jaagupi hooldekodu õuel antud kontserdiga ka Raeküla Rannavaresed, keda juhendab Ene Saar. Rannavareste lauldud lauluga „Mis sest et aastad kaovad” ühines ühislaulmisega ka publik. Veel lauldi „Mets mühiseb”, „Viimne mohikaanlane”, „Jahimes metsa sees” ja teisi eakamale põlvkonnale tuntud laule.

Vievise ansambliga on kontserdi lõpuakordide ajaks Pärnu bussijaamas ühinenud ka reisijad. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kontserttuur lõpetati Pärnu bussijaamas Vievise ansambli esinemisega. Külalisi käis tervitamas Pärnumaa ühistranspordi peadirigent Andrus Kärpuk – ametlikus kõnepruugis siis Pärnu Ühistranspordikeskuse juhataja.

Kontsertreisi toetas Leedu kultuurinõukogu (Lietuvos kultūros taryba) ja Vievise kultuurikeskus (Vievio kultūros centras). Külalisi võõrustas Raeküla Vanakooli keskus ja ühistegemiseni viis Y’s Men International Eestis ning Leedus.

Urmas Saard

Samal teemal:

RAEKÜLA VANAKOOLI KESKUSES AVANEB „PILK LEEDULE”

PÄRNUSSE TULI ALEKSANDRAS LYSIUKASE NÄITUS, LEETU SAADETAKSE JOHANNA GRAUVERKI MAALID

HEAS KOOSTÖÖS LEEDUKATEGA SÜNDISID ÜLLATUMINE JA NAERUTAMINE

VIEVISE CON MOTO LAULIS PÕHJAMAAD JA KIITIS SINDI LINNA ROHELUST