OLGA ANDREJEVA OLI KUUENDA UHLA-ROTIKÜLA JOOKSU VÄLEDAIM NAINE, KUID KÕIGE KIIREMANA LÕPETAS KARL MÄE

Suur fotogalerii

Karl Mäe (32) ja Aaro Tiksaar (51) stardis Uulu staadionil. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Taasiseisvumisepäeva keskpäeval Uulu staadionilt startinud jooksjatest vastas ennustajate ootusele klubi Altius sportlane Karl Mäe, kes läbis esimesena 10,6 kilomeetri pikkuse raja ja lõpetas Raeküla staadionil ajaga 00:35:22.

Võitja järel finišeerus enam kui paari minutilise vahega Franko Reinhold (00:37:34), talle järgnes kolmandana Aaro Tiiksaar (00:37:55), kes oli ühtlasi ka MV 40 klassi parim.

Olga Andrejeva. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Naiste arvestuses lõpetas esimesena ajaga 00:42:49 Olga Andrejeva klubist Täppsportlased. Pea kaks minutit hiljem läbis finišivärava klubi Anu Jooksutrennid jooksja Anu Piiroja (00:44:08), kellele ennustati esikohta. Naistest kolmandana finišeerus samast klubist Mirtti Verbitskas (00:44:43). Kõik kolm naist kuuluvad NV 35 klassi.

Huvitav on teada klassi MV 70 aegasid: Jüri Leesmäe ajaks fikseeriti 00:57:36 ja Uhla-Rotiküla jooksutraditsiooni ühe algataja Enn Halliku ajaks mõõdeti 01:19:13. Jooksu algataja Urmas Halliku (jooksja number 1) aeg oli liivasel, samblikul, porisel, kruusasel, asfaldisel pinnasel ja languste-tõusude elamusjooksu rajal 00:54:49. Urmas Hallik kuulub klassi MV40 ja on klubi Altia Eesti AS liige.

Traditsiooniliselt kutsutakse autasustamisele parimad Raeküla ja Uulu nais- ja meesjooksjad. Kuuenda jooksu parimad Raeküla jooksjad olid Anu Piiroja ja üldarvestuse kuues Eero Heinmets. Uulu esindusest Sirje Kõresaar NV 55 klassis ja Simmo Rahu MV 40 klassis.

Valitsuse poolt seatud piirangud ei lubanud jooksjate arvu kolmekohaliseks numbriks kasvatada ja sellest peeti rangelt kinni. Igal aastal toimuvad ka mõlemal staadionil lastejooksud. Tänavu oli Raeküla staadionil 60 last osalemas ja Uulu staadionil 59 last.

Moller auto Pärnu esindus pani loosi Škoda kasutuse nädalavahetuseks. Loosi võitja selgitatakse elamusjooksu põhidistantsil osalenute vahel välja esmaspäeval.

Urmas Saard

Samal teemal:

Üle 100 foto: TIMMO JERET ÜLLATAS JULGEMAIDKI ENNUSTAJAID

Uhla-Rotiküla elamusjooksul selgusid kõige väledamad ja need, kes lõpuni vastu pidasid

Karl Mäe on Uhla–Rotiküla kolmanda elamusjooksu võitja

Uhla-Rotiküla jooksu võitja Taavi Tambur

Uhla-Rotiküla elamusjooksu võitis Andrus Veerpalu ja Laura Kallas läks koju uhiuue jalgrattaga