TALLINNA VOLIKOGU KOGUNEB ERAKORRALISELT SEOSES SÕJAGA UKRAINAS

Ukraina lipuga Tallinnas Pikal tänaval. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Tallinna linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski kutsus seoses Venemaa agressiooniga Ukrainas kokku linnavolikogu erakorralise istungi. Kaugistung toimub neljapäeval, 3. märtsil kell 16, selle otseülekannet saab jälgida Tallinna koduleheküljel.

Istungil arutatakse Tallinna linnavolikogu toetusavaldust Ukrainale ning Tallinna linna edasisi tegevusi kujunenud olukorras. Lõplik eelnõude tekst töötatakse välja kõigi fraktsioonide vahel.

Jevgeni Ossinovski sõnul pole rahumeelse ja demokraatliku Ukraina riigi ründamisele mingit õigustust. “Juba tänaseks on Venemaa rünnakus hukkunud sadu tsiviilisikuid, pommitatud on elumaju, lasteaedu ja teisi tsiviilobjekte. Miljonid inimesed otsivad varju metroojaamades või on sunnitud põgenema oma kodudest. Need kuriteod Ukraina riigi ja rahva vastu ei saa jääda ka Eesti pealinna reaktsioonita,” ütles ta.

Lisaks moraalsele toele pakub Tallinn Ukraina rahvale ka reaalset abi. “Oleme eraldanud juba rahalisi vahendeid Ukraina Punasele Ristile humanitaarabi andmiseks Ukrainas, samuti on alustatud ettevalmistustööd sõjapõgenike vastuvõtmiseks. Kiiev ja Odessa on meie sõpruslinnad, keda me kindlasti aitame rünnaku tagajärgede likvideerimisel,” lausus Ossinovski.

Erakorralise istungi otseülekannet saab vaadata 3. märtsil kell 16 aadressil www.tallinn.ee/est/Istungid-ja-paevakorrad.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

PAGULASABI KOONDAB ABIPAKKUMISI UKRAINA PÕGENIKELE

PÄRNAKATE TOETUS UKRAINALE

PÄRNU LINNAVALITSUS VÄLJENDAB UKRAINA RAHVALE SOLIDAARSUST