PÄRNU LINNAVALITSUS VÄLJENDAB UKRAINA RAHVALE SOLIDAARSUST

Pärnu linnavalitsuse solidaarsus Ukrainaga. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pärnu linnavalitsus heiskas linnavalitsuse hoonel Ukraina lipu, et avaldada poolehoidu Ukraina rahvale, kes jätkab vastupanu Venemaa agressioonile.

“Toetame Ukraina rahvast oma võimaluste piires,” ütles Pärnu linnapea Romek Kosenkranius. “Olukord on kiiresti muutuv ja me ei tea, milliseks see lähipäevadel võib kujuneda.”

Edastatud Pärnu linnapea avaldusega mõistab Pärnu linnavalitsus otsustavalt hukka Vene Föderatsiooni juhtkonna agressiooni iseseisva Ukraina riigi ja rahva vastu. „Venemaa presidendi 24.02.2022. a. tehtud otsus alustada sõda Euroopa ühe demokraatliku ja iseseisva riigi vastu, eesmärgiga hävitada rahva poolt valitud ja seaduslikud võimuorganid, on häbiväärne ja taunitav. Selle sammuga ohustatakse rahu ja julgeolekut kogu Euroopas.”

Väljendades solidaarsust Ukraina rahvaga valmistutakse oma võimalustest lähtuvat andma abi Ukraina kodanikele, kes on jäänud seal toimuvale sõjale jalgu. „Täname kõiki kodanikke ja ettevõtteid, kes on juba pakkunud oma abi Ukraina kodanike aitamiseks ning julgustame kõiki pärnakaid toetama Ukraina rahvast oma võimaluste piires. Kõigil on võimalik toetada Venemaa rünnaku all olevat Ukrainat ja teha annetusi ka Pärnus.” Ukraina Punane Rist on andnud teada, et seoses sõjaolukorraga Ukrainas vajavad inimesed erinevaid hügieenitarbeid (hambaharju, hambapastat, seepe, šampoone), beebimähkmeid, voodipesu, magamiskotte.

Pärnu linnapea tunnustas vabatahtlikke, kes on alustanud abi kogumist Ukraina elanike toetamiseks.

Ukraina heaks koguvad annetusi Eesti Punane Rist ning kodanikuühendused MTÜ Ukraina Kultuurikeskus, MTÜ Eesti Pagulasabi ja MTÜ Mondo. Viimased on info kogunud veebilehele https://www.ukrainaheaks.ee.

Nädalavahetusel palutakse helistada annetuste üleandmiseks vabatahtlike kontakttelefonidele: Anne Ennok +3725055077 või Jana Ristimets +37253486338. Esmaspäevast kolmapäevani (28.02-02.03) kell 11.00-15.00 on võimalik annetused üle anda Tartu Ülikooli Pärnu Kolledžis. Kontaktiks on ülikooli haldur Sirje +3725143126.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

LAUPÄEVAL 15:00 – 16:30 ⟩ PÄRNU MEELEAVALDUS UKRAINA TOETUSEKS JA SÕJA VASTU