JÄGALA JÕE TAASTAMIST TOETAVAID ANNETAJAID TÄNATAKSE AUHINDADEGA

Linnamäe tammi rajatised tõkestavad siirdekalade rännet. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Liivia Mahlapuu: „Palume abi looduse päästmisel Kultuuriministeeriumi käest!”

Kultuuriministeerium võttis 2020. aasta detsembris muinsuskaitse alla Linnamäe paisjärve ala, mis on ühtlasi üleeuroopalise tähtsusega ohustatud liikide ja elupaikade hoidmiseks määratud Natura 2000 looduskaitseala. Sellega üritab Kultuuriministeerium sisuliselt olla Eestis looduskaitse spetsialist. Sulgedes sellega võimaluse avada Linnamäe pais rikutakse ühtlasi Jägala jõe veekvaliteeti ja üht parimat ajaloolist lõhejõge Eestis!

Eriti frustreeriv on, et Jägala muinsuskaitseala kehtestati Linnamäe paisu esindaja ettepanekul, mitte ajaloolaste või Kultuuriministeeriumi initsiatiivil

Et rumalust lõpetada, vaidlustasime Kultuuriministeeriumi käskkirja kohtus. Siiski palgati rahva raha eest advokaadid, kes jätkuvalt toodavad sadades lehekülgedes rumalust, et kaitsta ja peita oma eksimust. Ka Riigikohus on öelnud, et Kultuuriministeeriumil ei ole sellist pädevust, kuid Jägala Kalateed MTÜ, Eesti Kalastajate Seltsi, Keskkonnaameti ja Keskkonnaministeeriumi seisukohti Kultuuriministeerium toona ei arvestanud. Eriti frustreeriv on, et Jägala muinsuskaitseala kehtestati Linnamäe paisu esindaja ettepanekul, mitte ajaloolaste või Kultuuriministeeriumi initsiatiivil.

Seega jätkame kohtus võitlust selle rumaluse eest, mis hävitab Eesti loodust ja Jägala jõge. Kuludeks on seni kulunud meie endi vabatahtlike ja annetajate raha 7000€ ja meil on puudu veel 6000€, et kohtuasjaga edasi minna. Selleks käivitasime tänavu 10. aprillil annetuskampaania. Nelja päevaga oleme annetuskampaania raames kogunud 2500€ enam kui 70-lt loodussõbralt.

Anneta endale sobilik summa MTÜ Jägala Kalateed: EE817700771004335673

Kõikide annetajate vahel läheb 21. aprillil loosi:

Estfish merikapüügielamus paadist – väärtusega 400€;

Fishing Estonia kalagiidipäev kahele (vajadusel varustuse rent hinnas) – väärtuses 270€;

Viirastuse erikollektsiooni lant Salmo Eriox – väärtusega 100€;

Viirastus käsitöölandid – väärtuses 150€ (kaks inimest saavad viis lanti);

Estlant käsitöölandid väärtuses 150€ (kaks inimest saavad viis lanti)

Suur aitäh toetajaile! Palume üritust jagada ning kutsuda (invite) sõpru ja loodusest hoolivaid sõpru ja tuttavaid kampaaniast osa võtma Facebookis!

Kampaania link: https://www.facebook.com/events/5575543875819200

Annetuskampaania on anonüümne. Loosivõitjatega võtame ühendust Facebooki kaudu. Kui annetajal puudub FB konto, palun saata loosis osalemiseks oma kontaktid aadressile kalateed@gmail.com. Kui annetajaga ei ole võimalik kontakteeruda, loositakse auhind järgmiste annetajate vahel.

Annetuskampaaniat korraldab MTÜ Jägala Kalateed, esinadaja Liivia Mahlapuu. Telefoninumber on 503 1675 ning e-posti aadress kalateed@gmail.com.

MTÜ Jägala Kalateed

Samal teemal:

JÄGALA KALATEED VAIDLUSTAB KOHTUS KULTUURIMINISTRI KÄSKKIRJA

LOODUSVAENULIKU KULTUURIMINISTEERIUMI VASTU KOHTUSSE LÄINUD JÄGALA KALATEED VAJAB RAHALIST TOETUST

KULTUURIMINISTER EIRAB ÕIGUSKANTSLERIT JA VABARIIGI VALITSUST

KES KORVAB ELEKTRITOOTMISE JA EHITISMÄLESTISE TEKITATUD KAHJU LOODUSELE JA ÜHISKONNALE?

MATK EUROOPA AINULAADSE JÄGALA KALLASRADADEL

KESKKONNAMINISTEERIUM OTSIB VÕIMALUSI

LINNAMÄE HEJ OTSTARBEKUS JÄGALA JÕEL?

Jõelähtme valla elanikud koguvad allkirju Jägala lõhejõe taastamiseks

Jägala Linnamäele kavandatakse külastuskeskust