EESTISSE JÕUAB TÄISELEKTRILINE ŠKODA

Škoda ENYAQ

Aprillis jõuab Eestisse esimene partii Škoda täiselektrilisi linnamaastureid ENYAQ iV, mille trumbid keskkonna olulise säästmise kõrval on ühe laadimisega kuni 537 kilomeetrine sõiduulatus, pereauto avarus, 585 liitrine pagasiruum, moodne disain ja soodne hind.

ENYAQ on Škoda autotööstuse jätkusuutliku tulevikustrateegia kõige värskem lipulaev. Huvi tema vastu on olnud ootamatult suur nii Euroopas kui Eestis hoolimata sellest, et ametlikult esitleti ENYAQ-i alles mullu septembris ja tema tootmine algas Tšehhis Mlada Boleslavi tehases alles eelmise aasta lõpus. Näiteks kui Keskkonnainvesteeringute Keskus avas mullu 15. detsembril elektriliste sõidukite ostutoetuse taotlusvooru, mille maht sai täis vähem kui poole tunniga, siis oli kõige nõutum mudel ülekaalukalt just Škoda ENYAQ. 114 uuest elektrisõidukist, mille ostmiseks eraisikud või ettevõtted riigilt toetust saavad, on koguni 30 ENYAQ-id.

Škoda ENYAQ

„Ootamatult suure huvi katalüsaatoriks on Škoda aus ja ambitsioonikas eesmärk teha ENYAQ-iga korralik arenguhüpe kogu autotööstuses ja tõestada maailmale, et täiselektriline auto saab olla suur, avar, elegantse disainiga ja sõita ühe laadimisega üle pooletuhande kilomeetri,” selgitab Kristiina Tambaum, Škoda maaletooja Auto 100 turundusjuht. „Kõige olulisem magnet selle auto juures on aga ENYAQ-i hind, mis näitab, et elektriauto võib maksta sama palju, kui samaväärne uus keskklassi sõiduk. ENYAQ on uus murranguline maamärk, mille abil julgeme prognoosida, et 2025. aastal moodustavad elektriautod ja pistikuhübriidid veerandi kogu Škoda müügist.”

ENYAQ-i nimi tuleb iiri nimest “Enya”, mis tähendab “elu allikas”. Enya ise pärineb gaelikeelsest sõnast “Eithne”, mis tähendab “essents”, “hing” või “põhimõte”. Need erinevad tähendused sümboliseerivad Škoda sisenemist uude elektromobiilsuse ajastusse ning tähistavad uut algust ettevõtte 125-aastases ajaloos.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap