PEAMINISTER JA LINNAPEA AVASID TALLINNA PÄEVA

Tallinna päeva puhul toimus Lühikese jala väravas traditsiooniline all- ja ülalinna kohtumine, kus linnavaht avas värava ning linnapea Mihhail Kõlvart tervitas peaminister Jüri Ratast. Ülevaate linnas öö jooksul toimunust ja olukorrast viirusega võitlemisel andis politseiprefekt Kristian Jaani.

Jüri Ratas Tallinna päeva puhul toimunud traditsioonilisel all- ja ülalinna kohtumisel.  Foto: Raul Mee  / riigikantselei
Jüri Ratas Tallinna päeva puhul toimunud traditsioonilisel all- ja ülalinna kohtumisel. Foto: Raul Mee / riigikantselei

Peaministri sõnul on traditsioonilisel tseremoonial tänavu palju laiem tähendus, kui muidu. “Tänu kõigi eestimaalaste ühistele pingustele oleme saanud koroonaviiruse leviku Eestis kontrolli alla. Lähipäevad ja nädalad toovad meieni mitmete seni kehtinud piirangute leevenemise. Seepärast tähistab Lühikese jala värava avamine ühtaegu nii all- ja ülalinna kohtumist ning stardipauku Tallinna päevale, aga ka kogu riigi avamist. Kasutagem seda vabadust ja võimalust vastutustundlikult,” sõnas peaminister.

Tallinna päeva peetakse 15. mail juba alates 2002. aastast. See kehtestati Tallinnale Lübecki linnaõiguse andmise aastapäeva mälestuseks, millest tänavu täitub 772 aastat.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap