HÕBELUSIKAS TALLINNA PÄEVAL ESMASÜNDINULE

Tallinna linnavolikogu esimees Tiit Terik õnnitles Tallinna päeval esmasündinut ja kinkis talle traditsioonilise hõbelusika.

Tiit Terik ja Tallinna päeva esmasündinu hõbelusikas. Foto: Jukko Nooni
Tiit Terik ja Tallinna päeva esmasündinu hõbelusikas. Foto: Jukko Nooni

Igal aastal saab esimene Tallinna päeval sündinud laps linnavolikogu esimehelt kingiks hõbelusika. Täna oli esimeseks tulijaks 3244 grammi kaaluv ja 48 sentimeetri pikkune poisslaps, kes sündis varastel hommikutundidel Ida-Tallinna keskhaigla sünnitusmajas. Vastne ilmakodanik on perele esimene laps. Linnavolikogu esimees Tiit Terik õnnitles värskeid lapsevanemaid ja soovis väikesele tallinlasele rõõmsat kasvamist targaks ja tugevaks linnakodanikuks.

Tallinna päeva esmasündinu õnnitlemise tava on aastakümneid väldanud kaunis traditsioon. Eriolukorra tõttu jõudsid hõbelusikas ja õnnesoovid pereni kontaktivabalt.

Tallinna päeva tähistatakse 15. mail. Sellega meenutatakse Tallinnale Lübecki linnaõiguste andmist 1248. aastal. Tähtpäeva eesmärk on väärtustada linna ajalugu ja tallinlaseks olemist, tutvustada pealinna tänapäeva ja minevikku nii Eestis kui ka mujal maailmas.

Tallinna päeval esmasündinud. Foto: Jukko Nooni →

Tallinna päeva hõbelusikas. Foto: Jukko Nooni
Tallinna päeva hõbelusikas. Foto: Jukko Nooni

Print

 

 KU päevatoimetaja