Viljandimaa noortebändide võistlus alustab taas

Laupäeval, 3. mail kell 18.00 saab vanas lennukitehases alguse noortebändide võistlus „Viljandimaa noortebänd 2014“.

Paariks aastaks hääbunud noortebändide võistlus on taas ellu kutsutud Viljandi Avatud Noortetehase VANT ja MTÜ Viljandi Lennukitehase koostöös. Lisaks Viljandimaa noortele tulevad eeloleval laupäeval võistlema ka bändid Valga- ja Võrumaalt.

„Viljandi vana lennukitehas on saanud uue hingamise ning uueks koduks avatud noortetoale. Koostöös lennukitehasega otsustasime, et nüüd võiks noortebändide võistlusega samuti uuesti alustada,” ütleb VANT-i noorsootöö koordinaator ja võistluse üks korraldaja Mart Saar.

Esimesele konkursile, pärast pikka pausi, avaldas soovi võistlema tulla 10 bändi. Omaloomingu kategoorias astuvad laupäeval võistlustulle GRIM GREEN (Antsla), DEFEATEM (Valga), BLACK ROSE (Valga), FLIPOUT ZONE, RÄÄBS & OTHERS GUYS, VON DORPAT ja POSÕ.

Kaverdajate kategoorias võtavad mõõtu BAD SIZE BOB, STRAMP, SANTSAIN ja GOLDEN RUST.

Õhtu peaesinejaks on ARLES KANGUS & UDU- Viljandi oma kolmemeheline löögirühm. Lisaks Arlesele on bändis trummidel Raido Kits ning bassist Martti Muda.

Arles Kangus, kes kümne aasta tagusel ajal ka ise Viljandimaa Noortebändil üles astunud, on praeguseks juba suurematele lavadele jõudnud. Tema bänd on heaks eeskujuks, kuidas kohalikul andekal heade eeldustega artistil on võimalik suurtele rokilavadele murda. UDU muusika ühendab endas sajandivanused laulutekstid ning tänapäevase indierocki, luues oma maailma, helikeele ja tunnetuse, mis on köitev kontserdi esimestest nootidest viimaseni.

Viljandimaa Noortebänd 2014 kontsert on kõigile tasuta.