Naised valitsevad maailma ehk teatrielamus Raadilt

Tartus Raadi lennuväljal esietendus Tartu Uue Teatri etendus Ivar Põllu lavastatud “Naised valitsevad maailma ehk Opus Geographicum”, kuhu saab 10. ja 11. augustil tänu koostööle Eesti Rahva Muuseumiga Vanemuise teatri alumisest parklast 50-kohalise bussiga.

Selle suve kõige pikema nimega lavastus on muusikaline vaatemäng. See räägib mehest, kes on otsustanud maailma ära kaardistada ning on oma uurimisretkel jõudnud maailma serva – orgu, kus elavad ainult naised.

Vaata etenduse treilerit:


Mees on mees on mees. Ja naine on loomulikult naine on loomulikult naine. Ja lapsed on need, kes pole veel saanud päris meheks või päris naiseks. On veel poole peal. Mis selles keerulist on? See ongi keeruline. Kogu maailma kunst, ilu- ja sopakirjandus, A-, B- ja C-filmid, meelelahutus ja meele kokkupanek – peaaegu kõik püsib sellel, et meeste ja naiste vahelised suhted on keerulised, kuid huvitavad. Sellele ei ole midagi lisada, kõik on juba öeldud. Ja isegi vahekokkuvõtted on juba tehtud. Nüüd on aeg see kõik kaardistada ja kaante vahele saada.

Mängivad 7 vapustavat naist, 5 meeletut meest ning sületäis nende lapsi ja lapselapsi. Laulud on kirjutanud Tauno Aints ning need on lindistanud Tartu Noortekoor ja ansambel “Varjatud Jõud” (Robert Staak – lauto, Külli Kudu – akordion, Levi Tanel Mägila – tšello, Eduard Akulin – tromboon, Madis Metsamart – löökpillid). Lavastus valmis Tartu Uue Teatri ja Eesti Rahva Muuseumi koostöös.

Mängivad
MAARJA JAKOBSON, KATRIN PÄRN, MALLE PÄRN, KRISTEL LEESMEND, PIRET SIMSON, RAGNE PEKAREV (Vanemuine), MARIA SOOMETS (Vanemuine),
EVALD AAVIK, MADIS KALMET, HELGUR ROSENTHAL, JANEK JOOST, ROBERT ANNUS (Vanemuine)
Muusika TAUNO AINTS
Tekstid ja lavastus IVAR PÕLLU
Lava ja kostüümid KRISTIINA PÕLLU
Valgus RENE LIIVAMÄGI

Sissepääs alates kl 19.00. Tegemist on vabas õhus toimuva üritusega. Ligipääs ratastooliga olemas.

Asukoht:
http://www.erm.ee/et/kylasta/Raadi/suvelavastus/suvelavastuse-asukoht

10 etendust Raadi väljal kell 20.00
8.08
10.08
11.08
14.08
15.08
16.08
17.08
18.08
19.08
20.08

Allikas: www.uusteater.ee, www.erm.ee